Hjørring

Forsøgte at afpresse kvinder til samleje

Frederikshavner idømt behandling efter dom ved Retten i Hjørring

Foto: Bente Poder

Foto: Bente Poder

HJØRRING:En lang række tiltaler for tvang og trusler sendte onsdag en nu 29-årig mand fra Frederikshavn på bænken i Retten i Hjørring.

Anklageskriftet lød på hele 18 punkter, og kun et af dem blev frafaldet, da manden ikke blev kendt skyldig. Det blev han derimod i samtlige andre 17 punkter, hvori han erkendte sig skyldig.

Det oplyser anklager i sagen, Ingrid Munch Hansen fra Nordjyllands Politi.

Forsøg på samleje

Sagen tog sin begyndelse, da en kvinde anmeldte ham for tilbage i 2009 at være blevet truet til samleje og andet seksuelt forhold.

Den 29-årige truede hende efterfølgende med at ville lægge billeder af hende på internettet. Billederne havde han fået fat i, da de to parter tidligere havde haft et seksuelt forhold, hvorfra han havde nøgenbilleder af kvinden.

Ovenstående forhold blev fulgt af mange andre, og det fremgår af anklageskriftet, at der også før 2009 har været en episode, som har inkluderet forsøg på samleje med en kvinde i forbindelse med trusler om offentliggørelse eller videresendelse af billeder af erotisk art.

Skulle være topløs servitrice

Under forskellige dæknavne via blandt andet Messenger, Facebook og datingportalen, Scor.dk, fik den 29-årige mand også i årene efter 2009 flere gange franarret nøgenbilleder af kvinder, og forsøgte efterfølgende at true sig til samleje.

I et af tilfældene havde manden fået fat på erotiske billeder af en kvinde, og da hun ikke ville deltage i et arrangement i Frederikshavn, hvor hun blandt andet skulle være topløs servitrice og levere seksuelle ydelser, blev hun truet med offentliggørelse af billederne.

Som i de andre tilfælde afslog kvinden.

Skal i sexologisk behandling

Anklager Ingrid Munch Hansen oplyser, at den 29-årige mand blev idømt ni måneders betinget fængsel, som han modtog.

- Straffen blev betinget af, at manden skal i sexologisk behandling, fortæller hun.

Ingen af de forurettede kvinder var under den seksuelle lavalder, da ovenstående handlinger fandt sted.