Betalingsmidler

Forsøgte at skjule prisen på Rejsekortet

Det skandaleramte kort har kostet to mia. kroner.

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

KØBENHAVN:DSB har investeret godt en milliard kroner i rejsekortet.

Det fremgår af den årsrapport for 2012 som DSB fremlagde mandag. Det skriver Ingeniøren.dk.

Det er første gang, at DSB oplyser prisen for rejsekortet, som har været godt fire år forsinket, og som Transportministeriet i to år har forsøgt at skjule en rapport om. Rapporten fra analysefirmaet Gartner påviste allerede i 2010, at økonomisystemet bag rejsekortet er bundråddent.

På højde med IC4-togene

DSB ejer 50,5 procent af aktierne i det bagvedliggende Rejsekort A/S, så den samlede pris for rejsekortet anslås at være godt 2 milliarder kroner.

Og med så stort et beløb er det dybt kritisabelt, at skatteyderne i adskillige år ikke ikke har kunnet få et præcist svar på, hvad det skandaleramte rejsekort har kostet DSB.

Det mener Henning N. Jensen. Han er konsulent, og han har et indgående kendskab til hele rejsekort-forløbet.

- Rejsekortet er en klar skandale, næsten på højde med IC4-togene. Og at man ikke har kunnet få et konkret svar fra DSB på, hvad kortet har kostet selskaber, er jo dybt rystende, siger han til Ingeniøren.dk.

Transportminister Henrik Dam Kristensens (S) foreslog mandag, at Københavns trafikselskaber, eksempelvis Metro, Movia og DSB bør have et fælles ansigt udadtil, så passagererne i hovedstaden føler, at de kan få et overblik over, hvor deres billetter gælder, og hvilke rabatordninger der ligger gemt blandt de mange forskellige selskaber.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst