Danmark

Forsorgshjem for hjemløse under pres af psykisk syge

Flere hjemløse søger mod forsorgshjemmene, og de er mere belastet af misbrug og psykiske lidelser end før.

Tilstrømningen af hjemløse til landets forsorgshjem er steget de seneste to år, lyder meldingen fra halvdelen af lederne af hjemmene i en rundspørge foretaget af Socialpædagogernes Landsforbund (SL).

Ingen af de 66 hjem oplever faldende efterspørgsel, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Samtidig svarer 45 procent af hjemmene, at beboerne i samme periode er blevet mere belastede af misbrug og psykiske lidelser, og en femtedel oplever målgruppen som mere truende.

- Forsorgshjemmene er jo beregnet til almindelige hjemløse. Mange af de mennesker, der ender på forsorgshjemmene, har været gennem en psykiatrisk behandling og er blevet udskrevet til ingenting, siger Benny Andersen, formand for SL, til Jyllands-Posten.

Den seneste tælling af hjemløse fra 2013 viste, at 5820 var uden fast tag over hovedet. Det er en stigning på 10 procent på to år. I Kommunernes Landsforening (KL) erkender konsulent Rafia Atia, at der er problemer.

- Det er mennesker med meget komplekse problemer, som ender på forsorgshjemmene, og vi må nok erkende, at der er et kapacitetsproblem - ikke mindst fordi der mangler billige boliger, som denne gruppe kan betale, siger han til Jyllands-Posten.

Social-, integrations- og ligestillingsminister Manu Sareen (R) vil nu gå i dialog med socialpædagogernes og forsorgshjemmene for, som han slår fast overfor avisen "der er ingen tvivl om, at forsorgshjemmene oplever et stort pres med belastede borgere".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.