Forstander på Præstø-efterskole melder sig syg

Viceforstander på Lundby Efterskole bliver midlertidig skoleleder, efter at dømt forstander sygemelder sig.

Forstander på Præstø-efterskole melder sig syg

Forstanderen for Lundby Efterskole har meldt sig syg, efter at han fredag blev dømt skyldig i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord i februar 2011.

Forstanderen, Truels Achton Truelsen, blev i Retten i Nykøbing Falster kendt skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse i forbindelse med kæntringen på fjorden.

Et enigt dommerpanel dømte forstanderen til 60 dages betinget fængsel - mens panelet dømte skolen til at betale en bøde på 250.000 kr. Derudover besluttede dommerpanelet også, at forstanderen ikke må undervise i sejlsport i en periode på tre år.

Bestyrelsen for Lundby Efterskole holdt møde fredag eftermiddag, og her tog man til efterretning, at forstanderen har sygemeldt sig, oplyser bestyrelsesformand Bjarne Rasmussen.

- Vi har nu konstitueret viceforstander Lars Jensen som midlertidig forstander. Desuden vil vi lægge en ramme for at få analyseret domsafsigelsen, fordi den er meget principiel. Vi har en masse spørgsmål, vi skal have belyst i de kommende dage, siger Bjarne Rasmussen.

Han ønsker ikke at kommentere dommen eller præmisserne endnu.

- Det gør vi med vores advokater, siger bestyrelsesformanden.

Det er endnu uvist, om forstanderen anker dommen.

En lærer mistede livet ved ulykken, og adskillige elever fik varige skader af opholdet i det iskolde vand, inden de blev reddet op.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.