Forsvar i Aalborg-sag: Ofre deltog frivilligt

Forsvarerne for Aalborg-ægtepar kræver maksimalt tre og seks års fængsel for misbrug af mindreårige piger.

Forsvar i Aalborg-sag: Ofre deltog frivilligt

De tre unge piger, der i flere tilfælde er blevet voldtaget af et forældrepar fra Aalborg, deltog i en vis grad frivilligt i sex- og druklege i parrets hjem.

Det siger forsvareren for den 34-årige mor i sagen, Olav Pedersen, efter at forældrene torsdag er blevet kendt skyldige i et omfattende misbrug af unge piger, der kom i familiens hjem.

Sagen omfatter blandt andet flere voldtægter af to dengang 13-årige piger og en pige på 15, som var veninder med parrets datter. En datter, som den 33-årige far i et enkelt tilfælde forsøgte at få til at befamle en af veninderne.

Forsvareren har sagen igennem lagt vægt på, at familien rigtig nok har levet et anderledes liv med fest, druk og sex i centrum.

- Ofrene har givet udtryk for frivilligt at deltage i blandt andet at indtage alkohol og ryge hash og har selv taget initiativ. Langt hen ad vejen deltog de frivilligt, siger Olav Pedersen.

Også mandens forsvarer, Søren Fryd, understreger, at de misbrugte piger til en vis grad har deltaget frivilligt.

- De har selv været med til at løbe nøgne rundt i hjemmet, siger Søren Fryd, der vurderer, at en straf på seks års fængsel til hans klient er tilstrækkeligt.

Anklageren har kort forinden procederet og krævet ni års fængsel til manden.

Morens forsvarer mener, at kvinden skal straffes med maksimalt tre års fængsel, fordi hun ikke tidligere er straffet og desuden ikke har deltaget i alle de voldtægter, som hendes mand er dømt for. Anklageren har krævet syv-otte års fængsel til moderen.

Der afsiges dom i sagen klokken 13.15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.