Forsvar: S er klar til at sætte DF uden for døren

Partierne kan indgå forsvarsforlig uden om Dansk Folkeparti, siger finansordfører John Dyrby Paulsen.

Forsvar: S er klar til at sætte DF uden for døren

Dansk Folkeparti risikerer at sætte sig selv helt uden for døren til forsvarsforliget, hvis partiet blankt afviser at spare de 2,7 milliarder kroner, som regeringen har aftalt i skattereformen med Venstre og De Konservative.

Det advarer Socialdemokraternes finansordfører John Dyrby Paulsen (S) partiet om, nu da Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, truer med at blokere for en aftale.

- Hvis forhandlingerne ikke bliver til noget med alle forligspartier, så kører aftalen i 2013 og 2014. Fra 2015 er der en skatteaftale mellem regeringen, Venstre og De Konservative om at spare 2,7 milliarder kroner på forsvaret. Det bliver til noget, siger han.

- Så bliver der aftalt et nyt forsvarsforlig. Som det ser ud, så hænger Dansk Folkeparti deltagelse i et nyt forlig i en meget tynd tråd.

John Dyrby Paulsen regner med en sammenlægning af Søværnets Operative Kommando (SOK), Hærens Operative Kommando (HOK) og Flyvertaktisk Kommando, hvis Forsvarskommandoen støtter forslaget fra forsvarschef Peter Bartram.

Skønt DF, V og K ikke vil røre ved værnepligten, er der stadig noget at forhandle om, vurderer John Dyrby Paulsen.

- Hvis vi ikke lander en aftale, så gælder reglerne om værnepligt fra det nuværende forlig i 2013 og 2014.

- Men hvis man vil have indflydelse på, hvordan værnepligten ser ud efter 2015, må man spille konstruktivt med. Ellers er man fuldstændig uden for indflydelse, siger han.

John Dyrby Paulsen vil ikke kommentere, om kasernerne i Varde og Høvelte nedlægges, så Livgarden flytter til Vordingborg.

- Det er stadig fuldstændig åbent. Så det skal man afholde sig fra at sige noget som helst om, mener han.

- Det vil være ærgerligt for forsvarets ansatte, hvis vi ikke når en aftale nu. Med der skal to parter til tango. Hvis den ene ikke vil danse, så bliver der ingen dans. Det oplever jeg nu, siger John Dyrby Paulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.