Cykelsport

Forsvarende mester vinder 1. etape af Giroen

Hollænderen Tom Dumoulin vandt den indledende etape af årets Giro d'Italia.

Tom Dumoulin var to sekunder hurtigere end de nærmeste konkurrenter på den indledende enkeltstart. Foto: Scanpix/Luk Benies

Tom Dumoulin var to sekunder hurtigere end de nærmeste konkurrenter på den indledende enkeltstart. Foto: Scanpix/Luk Benies

Den hollandske cykelrytter Tom Dumoulin sluttede øverst på podiet i sidste års udgave af Giro d'Italia, og da 2018-udgaven begyndte fredag, kunne Team Sunweb-rytteren igen iføre sig den lyserøde førertrøje.

Således sejrede Dumoulin på 1. etape, som var en kort enkeltstart, der blev kørt i Jerusalem i Israel.

Han gennemførte etapen på 12 minutter og 2 sekunder og var dermed to sekunder hurtigere end australieren Rohan Dennis (BMC) og belgieren Victor Campenaerts (Lotto-Soudal), der kom ind på de næste pladser.

- Det var alt, hvad jeg ønskede at vinde og samtidig tage ganske meget tid på de andre favoritter i klassementet. Jeg vidste godt, at jeg var klar til Giroen, men jeg var ikke sikker på, at jeg kunne vinde i dag (fredag, red.)

- Ruten var hård, men den passede perfekt til mig, siger Tom Dumoulin ifølge AP.

Rohan Dennis og Victor Campenaerts kunne i spænding vente på, hvad deres tider rakte til, men Dumoulin, der som forsvarende mester kørte sidst, overgik lige nøjagtigt deres tider på den 9,7 kilometer lange rute.

Briten Chris Froome (Team Sky), der regnes som favorit til at vinde løbet samlet, skuffede med en 21.-plads. Han var 37 sekunder fra vinderens tid.

Froome fik dog også en uheldig optakt, da han styrtede tidligere fredag, da han prøvekørte ruten.

Froome fik flere hudafskrabninger på kroppen, og hans cykeltøj blev flænset. Under etapen så han ud til at være mærket af uheldet.

Seks danskere er med i løbet. Mads Würtz Schmidt fra Team Katusha leverede den bedste tid, der var 30 sekunder langsommere end Dumoulins. Det rakte til en 13.-plads.

Grand Tour-debutanten Niklas Eg (Trek) var næstbedste dansker på 72.-pladsen. Han var 1 minut og 1 sekund langsommere end dagens hurtigste.

Der køres yderligere to etaper i Israel, inden rytterne tager hul på den italienske del af løbet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst