Forsvarer: Danske Spil tabte nok ikke på matchfixing

Måske har Danske Spil slet ikke tabt penge på påstået matchfixing, siger forsvarsadvokat i historisk retssag.

Hele 92 Oddset-kuponer fra spiludbyderen Danske Spil er tirsdag blevet fremlagt som bevis for, at en 28-årig mand er skyldig i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing.

Alligevel har Danske Spil ikke rejst erstatningskrav om formuetab, og det tyder ifølge den hovedtiltaltes forsvarsadvokat på, at spiludbyderen slet ikke har tabt penge på foretagendet.

Det siger advokaten, Henrik Juel Halberg, tirsdag eftermiddag under sin procedure i Københavns Byret, hvor han argumenterer for, at retten bør frifinde 28-årige MT.

- Vi ved ikke, om Danske Spil reelt har tjent penge på den måde, der er spillet på, siger Henrik Juel Halberg.

Ifølge politiet har MT i samarbejde med flere daværende fodboldspillere fra Hvidovre IF fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010, ligesom han har informeret en filippinsk organisation om en af kampene.

Det fik ifølge anklageskriftet filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

Under retssagen har MT erklæret, at han tidligere tilstod, da han frygtede for sit liv og ønskede politiets beskyttelse. Ordensmagten skal have betinget sin beskyttelse med, at han fortalte om det kriminelle foretagende.

- Det var ikke svært for MT at finde på en historie for at sikre sig politiets beskyttelse. Han var professionel better og kendte spilmiljøet, men det er ikke strafbart, siger Henrik Juel Halberg.

Advokaten påpeger, at de fremlagte Oddset-kuponer i øvrigt ikke beviser andet end, at MT var professionel spiller, og at han til tider satsede store penge.

Alle de fremviste kuponer har Hvidovre som taber i kampen mod FC Hjørring 24. oktober 2010, men kun nogle af dem ramte det nøjagtige resultat, 2-4, påpeger Henrik Juel Halberg.

Blandt andet Oddset-kuponerne skal have sikret MT og fem andre sigtede en udbetaling på omtrent 300.000 kroner, mener politiet, men et så højt beløb er der slet ikke ført bevis for, mener forsvaret.

Anklagemyndigheden kræver MT idømt halvandet års fængsel, mens den anden tiltalte i sagen, MB, bør slippe med mindre.

26-årige MB er tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på udfaldet af kampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010. Inden da skal MT have fortalt ham, hvordan kampen ville ende.

Der afsiges dom senere tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.