Forsvarer: Dommere begik fejl i drabssag

Kvinde frifindes for drab på sin tidligere samlever i Maribo. Østre Landsret ændrer byrettens dom.

Forsvarer: Dommere begik fejl i drabssag

En kvinde, der var tiltalt for et drab begået i Maribo i november 2011, er torsdag blevet sat på fri fod.

Løsladelsen fra arresten er sket, fordi et nævningeting i Østre Landsret har nedsat straffen til hende til fængsel i halvandet år - meget langt fra byrettens oprindelige dom på 12 års fængsel.

Landsretten har frifundet hende for anklagen om drab. I stedet er hun fundet skyldig i farlig vold.

Hendes forsvarer er tilfreds med sagens udfald - og kritiserer samtidig den oprindelige dom.

- Byretten dømte hende på baggrund af en fejlagtig anvendelse af reglerne om forsæt, mener advokat Michael Juul Eriksen. Samme fejl blev begået under en nordjysk drabssag, tilføjer han.

Den 43-årige Kristina Gadegaard Nilausen blev dømt for at sende tre yngre mænd af sted for at overfalde hendes tidligere kæreste, Jesper Rasmussen.

Det endte med, at de dræbte ham ved at slå løs på ham med rørtænger, før de til sidst skar halsen over på ham.

De tre fik adgang til mandens opgang, fordi kvinden ved indsmigrende snak i dørtelefonen havde fået ham til at åbne døren.

Disse tre, Kenneth Berner, Mads Henning Nielsen og Casper Puggaard, har alle torsdag fået stadfæstet byrettens dom på fængsel i 12 år for forbrydelsen.

Ved proceduren om straf torsdag mente anklageren ifølge advokat Michael Juul Eriksen, at kvinden burde straffes med fængsel i fire år. Men resultatet blev altså et år og seks måneder.

Under sagen i byretten fortalte hun, at offeret tidligere havde tævet og ydmyget hende. Om sin opfordring til de tre unge mænd forklarede hun:

- De skulle snakke med ham. Og nødvendigvis bede ham om at lade mig være i fred og give mig luft. Jeg havde fået nok, lød det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.