Økonomisk kriminalitet

Forsvarer hvidvasker sparekassedirektør

Sparekassen Himmerlands tidligere direktør indgik ikke aftale om kursmanipulation og bør frikendes, mener hans forsvarer

De anklagede bankdirektører fremstod helt hvidvaskede efter forsvarernes procedure i Retten i Hjørring fredag. Arkivfoto

De anklagede bankdirektører fremstod helt hvidvaskede efter forsvarernes procedure i Retten i Hjørring fredag. Arkivfoto

HJØRRING:Svend Jørgensen indgik som direktør i Sparekassen Himmerland hen over sommeren 2008 en normal forretningsmæssig aftale med sin direktørkollega i ebh bank, Finn Strier Poulsen, om et gensidigt aktieopkøb.

Han havde ligesom sin direktørkollega ingen mening om, til hvilken kurs de aftalte handeler skulle ske, og gennemførelsen af aftalen overlod han i øvrigt til sparekassens fondsafdeling.

Derfor skal Svend Jørgensen frikendes for tiltalen for kursmanipulation af særlig grov karakter.

Det var synspunktet hos Svend Jørgensens forsvarer, advokat Jakob Lund Poulsen, da han kom med sin procedure under straffesagen om kursmanipulation af særlig grov karakter, hvor Svend Jørgensen er en af de seks tiltalte ved Retten i Hjørring.

- Der er ikke ført bevis under sagen for, at min klient kendte til ebh banks løbende bud på sparekassens aktier, eller at han har været med til at fastsætte en fast kurs, som ebh bank skulle købe op af sparekassens aktier for, sagde han.

Jakob Poulsen understregede i stærke vendinger, at de aktieoptioner, som Svend Jørgensen havde som en del af sin aflønning som sparekassedirektør, intet havde med sagen at gøre.

- Svend Jørgensens aktieoption kunne først udnyttes i løbet af 2010, altså lang tid efter den påståede kursmanipulation fandt sted, sagde han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst