Forsvarer i Neurosearch-sag: Min klient fantaserer ikke

Der var ingen kritiske røster før omstridt meddelelse fra Neurosearch, siger forsvarer for tiltalt direktør.

En central meddelelse fra Biotech-selskabet Neurosearch i 2010 fandt vej til investorerne med hjælp fra eksperter, og der var ikke skyggen af ond tro om at vildlede markedet, så Neurosearch blev mere værd ved kun at skrive de positive sider af en analyse.

Det mener forsvaret for Neurosearchs daværende direktør Flemming Pedersen mandag i Københavns Byret, hvor både selskabet og direktøren er tiltalt for grov kursmanipulation.

- Han (Flemming Pedersen, red.) begynder ikke selv at fantasere, han har det et sted fra, og det viser forløbet før og efter den første meddelelse, sagde Peter Blinkenberg, der er forsvarsadvokat for Flemming Pedersen.

Den positive nyhed om lægemidlet Huntexils fik Neurosearchs kurs til at tordne i vejret. I løbet af bare tre dage i begyndelsen af februar 2010 steg den fra 85 til 224.

Neurosearchs markedsværdi blev forøget fra lidt over to milliarder kroner til mere end det dobbelte, nemlig 5,4 milliarder, fremgår det af anklageskriftet.

- Han (Flemming Pedersen, red.) har været med til at videreformidle oplysninger i god tro. Der har ikke på nogen måde været kritiske røster forud for fondsbørsmeddelelsen, lød det fra forsvarsadvokaten.

Først efter et par måneder fik Neurosearch sendt en korrigeret meddelelse ud, hvor de negative resultater af Huntexils virkning blev offentliggjort. Senere kom kursen ned på samme niveau som før den første nyhed fra selskabet.

Mens Flemming Pedersen risikerer at skulle i fængsel, står Neurosearch til en bøde på mindst 10 millioner kroner, har Bagmandspolitiets chef tidligere udtalt til Ritzau. Begge tiltalte i sagen nægter sig skyldige.

Desuden er direktøren anklaget for selv uretmæssigt at have tjent næsten 215.000 kroner på aktiehandel.

Under sagen skal der føres en række vidner i byretten, og flere af dem er indkaldt efter ønske fra forsvarerne. Så længe straffesagen verserer, kan selskabet hverken sælges eller fusionere med et andet. Dommen ventes i juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst