Forsvarer vil have mindre straf for misbrug

Forsvarsadvokater kræver differentierede straffe og kalder sagen for langt mindre grotesk end Tøndersagen.

Forsvarer vil have mindre straf for misbrug

Selvom sagen om et forældrepar, der gennem flere år forgreb sig på kvindens to døtre, betegnes som hjerteskærende af anklager Anne Birgitte Stürup, mener hverken moren eller farens forsvarer, at forældrene skal idømmes så høj en straf, som anklageren foreslår.

Peter Paldan Sørensen, der er forsvarsadvokat for faren, nægter desuden at forholdene i sagen kan sammenlignes med forholdene fra Tøndersagen. Han mener, at faren ikke bør at få en straf, der er højere end otte års fængsel.

Heller ikke morens advokat, Bjarne Olesen, mener, at der skal være tale om 10 års fængsel, som anklager kræver.

- I Tøndersagen fik de 10 år, og den sag er i mine øjne meget mere grotesk end det, vi ser her, argumenterer han.

Han mener desuden at morens straf skal være mildere end farens, da det flere gange fremgår, at misbruget af døtrene blev sat i gang af faren.

- Hvis det virkelig er hans værk, så skal der være en differentiering af straffen, fastslår Bjarne Olesen - og kræver derfor en straf på maksimalt fem år til moren.

Også de to husvenners forsvarsadvokat, Peter Vang, er uenig i anklagers krav om henholdsvis 2,5 og 3-4 års fængsel til de to mænd, som flere gange misbrugte den yngste datter seksuelt.

Peter Vang forklarer, at både datteren og forældrene accepterede det, der skete. Derfor kræver han, at de to mænd får en betinget dom.

Kun den ene af de to husvenner reagerede, når talen i retten faldt på straf. Hans øjne var blanke, og han kiggede skiftevis ned i jorden og op mod dommerne. Den anden husven stirrede under hele retssagen tomt ud i luften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.