Forsvarere afviser lovforslag: Nej til sager i fængslet

Formand for forsvarsadvokater erkender behov for ny retsbygning, men det er upassende at lægge den i fængsel.

Forsvarere afviser lovforslag: Nej til sager i fængslet

Retssager bør ikke afvikles inde i Vestre Fængsel i København.

Sådan lyder det fra formanden for de københavnske forsvarsadvokater Anders Boelskifte efter regeringens ønske om at kunne føre retssager mod fanger i fængslet i særligt risikofyldte sager.

Men Boelskifte er villig til at se "åbent og fordomsfrit" på at placere en ny retsbygning i nærheden af fængslet.

- Det er upassende at holde grundlovsforhør inde i Vestre Fængsel, men hvis en retsbygning placeres uden for fængslet, for eksempel i den nye by ved Carlsberg, så mener jeg, vi skal se positivt på det, siger Anders Boelskifte til Ritzau.

Et forslag om at afvikle retssager i Vestre Fængsel kom fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lørdag på Socialdemokraternes kongres, og det blev mandag fulgt op af justitsminister Morten Bødskov (S).

Ifølge justitsministeren skal forslaget blandt andet hjælpe i retssager mod personer i rocker- og bandemiljøet, hvor der har været risikofyldte situationer med truende adfærd og befrielsesaktioner.

For forsvarsadvokaterne er det imidlertid vigtigt, at retten bevarer sin selvstændighed, understreger Anders Boelskifte.

Derfor skal en ny bygning både arkitektonisk, og hvad angår de fysiske rammer i øvrigt, adskille sig fra fængslet. Adskillelsen skal fremgå meget tydeligt.

Anders Boelskifte erkender imidlertid, at der kan være behov for mere tidssvarende rammer som supplement til Københavns Byret i domhuset på Nytorv i Københavns indre by.

- Domhuset i Københavns bymidte er vanskeligt tilgængeligt. Der mangler parkeringspladser og de transportvogne, der skal transportere varetægtsfængslede, holder ofte i kø. Derfor er der brug for at tænke åbent og fordomsfrit, siger Anders Boelskifte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst