Narkokriminalitet

Forsvarere protesterer mod skoaflytninger i stor hashsag

Politiet placerede mikrofoner i sko for at aflytte tiltalte i sag om hashliga, hvor otte mænd er anklaget.

Forsvarer Peter Secher var en af flere forsvarere, som fredag gav sin mening til kende om hemmelige aflytninger af tiltaltes sko i en sag om omfattende hashhandel på Christiania. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Forsvarer Peter Secher var en af flere forsvarere, som fredag gav sin mening til kende om hemmelige aflytninger af tiltaltes sko i en sag om omfattende hashhandel på Christiania. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Politiet placerede mikrofoner i to tiltaltes sko og brugte gps i telefoner til at overvåge anklagede i en sag om hashhandel på Christiania.

Det er kommet frem i Københavns Byret, som fredag fortsatte med sagen, hvor Hells Angels-rockeren Jørgen Rinke - også kendt som "Fehår" - er i centrum.

Rockeren er ikke en af de to, som har haft mikrofoner i sine sko, men hans forsvarer, Peter Secher, argumenterer i Københavns Byret fredag for, at aflytningerne ikke kan bruges i sagen.

Ved sagens første retsmøde 1. marts krævede han at se politiets kendelser for aflytningerne, og dem har han nu modtaget.

- De giver mig anledning til at protestere imod, at man anvender skoaflytningerne, siger han.

Forsvareren påpeger, at forsvarerne i sagen, der i alt har otte tiltalte, har ventet måneder på at få kendelserne:

- Det giver mig anledning til at spørge – er der mere vi mangler? Er der mere vi ikke har fået?

Ifølge forsvareren placerede politiet mikrofoner i de to tiltaltes sko i forbindelse med, at politiet kortvarigt anholdt dem i andre sager, som politiet ikke gik videre med.

I hashsagen anklages Fehår for sammen med en anden Hells Angels-rocker at have ledet en organisation, som har solgt hash på Christiania.

Fra oktober 2016 til april 2017 er der blevet langet mindst 364 kilo cannabisholdige produkter over disken i de boder på Christiania, som organisationen stod bag, lyder det i anklageskriftet.

Forsvarer Gitte Juul Jensen, der repræsenterer den ene af de tiltalte, der har haft aflytningsudstyr i sine sko, kritiserer ligeledes aflytningerne:

- Der står, at man må aflytte min klient i tre dage. Der står ikke noget om, hvornår man har sat det her i min klients sko, siger hun.

Fehår blev tilbage i 1998 dømt for drabet på bandidosrockeren Uffe Larsen, der blev begået to år tidligere under den store nordiske rockerkrig. I 2013 blev Fehår prøveløsladt efter 17 år bag tremmer.

Anklagemyndigheden mener, at han nu skal genindsættes på livstid.

Næste retsmøde i sagen er efter påske, og her ventes retten at tage stilling til, om aflytningerne af skoene kan bruges i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst