Frederikshavn

Forsvaret afholder Åbent Skib i Frederikshavn

Et af landets mest højteknologiske arbejdspladser mangler teknikere

Absalon er for nylig vendt hjem efter en tur ved Somalias kyst. Den 10. december er der Åbent Skib på støtteskibet.

Absalon er for nylig vendt hjem efter en tur ved Somalias kyst. Den 10. december er der Åbent Skib på støtteskibet.

FREDERIKSHAVN:Onsdag 10. december fra kl. 10-13 lægger et af Forsvarets mest avancerede skibe, Absalon, til kaj ved Flådestation Frederikshavn. Det sker for at byde interesserede i Søværnets karrieremuligheder som elektronikfagtekniker og automatiktekniker velkommen om bord.

Der vil være mulighed for, at de interesserede kan stifte bekendtskab med uddannelsen og besætningen om bord for at blive klogere på, hvordan det er at arbejde til søs.

Hjem fra piratjagt

Støtteskibet Absalon har for ganske nyligt deltaget i internationale operationer ved Somalias kyst i forbindelse med blandt andet piratbekæmpelse. De besøgende har på dagen således mulighed for at komme helt tæt på moderne krigsmateriel, der løser vigtige samfundsrelevante opgaver rundt omkring i verden.

Faglært arbejde i Forsvaret

Som automatiktekniker eller elektronikfagtekniker arbejder du med moderne teknik på nogle af verdens mest avancerede skibe. De faglærte er en helt central del af besætningen ombord og det er derfor, at Forsvaret åbner dørene op og inviterer interesserede ombord for at fortælle mere om uddannelsen og arbejdet som automatiktekniker eller elektronikfagtekniker i Søværnet.

Arbejdsopgaverne omfatter fx klargøring, betjening og reparation af højteknologisk kommunikations-, navigations- og våbenudstyr – alle opgaver, som udføres af teknikerne om bord.

Mange muligheder

En uddannelse som enten elektronikfag- eller automatiktekniker tager tre år og ti måneder inklusiv basisuddannelsen, og der er mulighed for praktik på enten Flådestation Frederikshavn eller Flådestation Korsør. Efter endt uddannelse er der mulighed for udsendelse til verdens brandpunkter og farvande.

Forsvaret søger kandidater til både job og uddannelse inden for de to retninger. Forsvaret er også meget interesserede i kandidater med et såkaldt ”sort svendebrev”, hvilket indbefatter smede, maskinarbejdere og lignende.

Tilmelding til arrangementet foregår på Forsvarets hjemmeside, www.forsvaret.dk., og det er påkrævet for at deltage i arrangementet. På samme side kan man også læse mere om uddannelserne og hvilke optagelseskrav uddannelserne har.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.