Forsvarets besparelser starter i Hjørring

Hjørring Kaserne med i pilotprojekt, der kan sprede sig til hele landet

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Baggrunden for pilotprojektet er en forventning om, at det bedst kan betale sig at outsource de enkelte opgaver til private virksomheder, der er specialister inden for deres respektive områder. Privatfoto

HJØRRING:Den meget omtalte skattereform, som regeringen netop har aftalt med Venstre og Konservative, bliver blandt andet finansieret med besparelser på det danske forsvar, og nogle af de besparelser kan et pilotprojekt på Hjørring Kaserne måske være med til at anvise.

Som led i en ny motorpolitik har Forsvaret forsøgsvis outsourcet al vedligeholdelse og reparation af bilparken på Hjørring Kaserne. De foreløbige erfaringer er positive – hvilket blev bestyrket, da kasernens 39 biler fik skiftet dæk i et snuptag.
Forsvaret har søsat en ny såkaldt kørselspulje i Hjørring, der bl.a. indebærer, at man forsøgsvist outsourcer al vedligeholdelse og reparation af person- og varevogne til civile værksteder over faste serviceaftaler. Bliver pilotprojektet en succes, kan det kopieres til landets øvrige kaserner.
– Det drejer sig om de puljebiler, vores medarbejdere kan rekvirere til tjenstlig kørsel. Fra forsøgets start er samtlige 39 biler ved Lokalstøtteelement Hjørring udskiftet, og der er samtidig indført et internetbaseret selvbetjeningssystem med elektroniske nøglekort, hvor booking og udlevering kan ske i døgndrift, forklarer materielforvalter Carsten Ullmann Andersen fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.
Forsøget med den nye kørselspulje er etableret i regi af Projektorganisation Motorforvaltende Myndighed (POMFM), som forvalter Forsvarets brug af køretøjer, og bliver styret af lokale medarbejdere i Hjørring. Ifølge materielforvalteren er den foreløbige oplevelse, at pilotprojektets set-up tilfører en lang række fordele.
– Vi har fået mulighed for mere effektiv flåde- og ressourcestyring samt mere positive brugeroplevelser. Kørselskontoret med tilhørende værksted er blevet lukket, og tilbage er alene én medarbejder, hvis hovedopgave er at sørge for, at bilerne gøres rent og klargøres efter behov. Forsøget ventes at give inspiration til lignende ordninger andetsteds i Forsvaret, siger

39 dækskift i et snuptag

Da kasernens 39 biler for nylig skulle have sommerdækkene på, var opgaven lagt ud til Euromasters lokale dækcenter på Fanøvej i Hjørring. Opgaven blev løst på en fredag, hvor kasernen undtagelsesvis var så godt som lukket.
Arbejdet blev udført af centerleder Torben Madsen samt montørerne Erik Fredborg og Martin Lønborg fra Euromaster på Fanøvej i Hjørring, der dagen før havde afbalanceret og pumpet størstedelen af sommerdækkene og læsset servicevognen. Dagen startede med, at Torben Madsen aflæste bilernes kilometerstand og noterede vinterdækkenes mønsterdybde, så man kan følge slitagen og udskifte dæk med under 3 mm mønster. Samtidig – kl. 6 om morgenen – begyndte de to medarbejdere at læsse sommerhjul af servicevognen, og syv minutter senere var de i færd med at skifte de første. Klokken 14 havde alle 39 biler fået nye dæk på.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.