Forsvarschef kan ikke genkende oberst Hackel-billede

Forsvarschef Per Bartram afviser kritik fra tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup.

29. september 2013 09:39 - Opdateret 29. september 2013 09:40

Forsvarschef kan ikke genkende oberst Hackel-billede

Forsvarschef Peter Bartram er dybt uenig med sin forhenværende chef, tidligere forsvarsminister Nick Hækkerup (S). Han kan ikke genkende det billede, som Hækkerup har af en gruppe topofficerer.

- Billedet af et gammeldags officerskorps er ikke noget, som jeg på nogen måde kan nikke genkendende til. Var det tilfældet, så er jeg sikker på, at forsvaret ikke havde kunnet levere de flotte resultater, vi har, siger forsvarschefen i en kommentar.

Nick Hækkerup siger til Berlingske Tidende, at Danmarks forsvar lider under illoyale og stivnakkede topofficerer, som har deres helt egen agenda og forsøger at modarbejde politikerne. Han kalder dem for "oberst Hackel-typer" med egen politisk dagsorden.

- De er meget besværlige, meget snæversynede og er efter min bedste overbevisning bestemt ikke nogen gevinst for det danske forsvar, siger Nick Hækkerup i et interview med avisen.

Men forsvarschefen ser ikke sine ansatte som den stivnakkede oberst Hackel fra tv-serien Matador.

- Jeg oplever tværtimod, at de ansatte i forsvaret, herunder forsvarets officerer, arbejder engageret og målrettet for at sikre, at vi har et nutidigt og relevant forsvar, siger Peter Bertram.

Nick Hækkerup var forsvarsminister i knap to år. Og én af hans opgaver var at slanke forsvarsbudgettet med tre milliarder kroner og iværksætte sammenlægningen af Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet.

Nick Hækkerup anklager flere i forsvarets top for at underløbe processen og sætte ministeren i et dårligt lys, skriver Berlingske. Han ønsker dog ikke at sætte navne på sin kritik.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...