Forsvundne drenge fundet i god behold

Politiet vurderer, om der kan rejses erstatningskrav for den falske alarm, der udløste en stor eftersøgning

Forsvundne drenge fundet i god behold

Der kan drages et lettelsens suk, efter to drenge ikke længere er savnede fra Ishøj Strandpark, hvor der lørdag eftermiddag blev sat en stor eftersøgning i gang. Drengene var i god behold i Knuthenborg Safaripark 130 kilometer væk.

Efter at have afhørt moren til en af de to drenge vil Københavns Vestegns Politi vurdere, om der kan rejses et erstatningskrav.

- Vi har afhørt moderen. Hun har ligget og sovet på stranden og er vågnet forvirret op.

- Det viste sig, at hun havde fået besked på, at hendes søn var taget til Knuthenborg sammen med kammeraten, siger Kim Svenningsen, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Det var ikke den polske kvinde selv, der alarmerede. Det var andre strandgæster, der fik det indtryk, at kvinden savnede de to drenge.

- Det er sket helt efter bogen, siger Kim Svenningsen.

Alarmen udløste en større eftersøgning i flere timer. Ud over en redningshelikopter og to hjemmeværnsfartøjer deltog to både fra Københavns lufthavns redningsberedskab. Desuden var et flådefartøj på vej til området ved Ishøj Strandpark.

Mindst en privat lystsejler og Trygfondens kystlivreddere deltog også i eftersøgningen af de to drenge, der begge er i otteårsalderen.

- Man må ikke forsætligt alarmere, og vi vil efterfølgende vurdere rent juridisk, om der kan rejses et erstatningskrav, siger Kim Svenningsen.

Politiet tog den polske kvinde med på stationen til afhøring, fordi der var brug for en tolk.

I løbet af eftermiddagen ledte også både politi og strandgæster efter de to drenge i strandparken. Det var den anden drengs mor, som henvendte sig til politiet og oplyste dem om, at de to drenge var i dyreparken med hendes kæreste.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.