EMNER

Forsyningen vil have Elling ind i fjernvarmen

Lavere varmeudgift ved at droppe naturgas

ELLING:Elling skal ind i fjernvarmen. Bestyrelsen for Frederikshavn Varme foreslår at inddrage Elling i forsyningsområdet.

Forslaget er sendt til Frederikshavn Kommune, som formelt skal godkende planen. De beregninger, som er foretaget, viser, at Ellingboerne kan få mindre varmeregninger ved at skifte naturgas ud med fjernvarme. Et overslag for et standardhus viser en årlig udgift på 21.771 kr. til naturgas og 19.474 kr. til fjernvarme.
Tilslutningsafgiften til fjernvarme er på 27.500 kr., men med rabatter og ved selv at udføre gravearbejde til stikledning kan forbrugeren komme ned på 10.000 kr. - og undgå fremtidige udgifter til kedeludskiftning.
Formanden for Frederikshavn Varme, Brian Pedersen (SF), tør ikke sige, hvornår fjernvarmen når til Elling. Den kommunale godkendelse skal først i hus, og mindst 40 procent af 508 potentielle forbrugere i Elling skal give tilsagn om tilslutning for at gøre udbygningen rentabel. Desuden skal Frederikshavn Varme have bygget et nyt flisfyringsanlæg, og det er endnu kun på tegnebrættet. Forsyningen har taget principbeslutning om at bygge anlægget, og udarbejdelse af udbudsmateriale er sat i værk.
Anlægget tænkes opført ved affaldsforbrændingen på Vendsysselvej.
Også Strandby Varmeværk har været inde i billedet som fjernvarmeleverandør til Elling.
En mulighed, der nu arbejdes med, er at sammenkoble fjernvarmenettet i Frederikshavn og Strandby via Elling for at udnytte overskudskapacitet optimalt.
Udbygningen af fjernvarmenettet til Elling vil koste omkring 40 mio. kr. Flisfyringsanlægget vil koste mellem 145 og 270 mio. kr., afhængig af størrelsen.
Alligevel stiller Brian Pedersen en ny prisnedsættelse på varme i udsigt i begyndelsen af 2013. Baggrunden er de driftsfordele, som er opnået ved, at Forsyningen har overtaget affaldsforbrændingsanlægget fra DONG Energy, og at Forsyningen har købt affaldsselskabet AVØ af kommunen.
- Målet er en fjernvarmepris under landsgennemsnittet, siger Brian Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.