Fortjenstmedalje blev returneret

Generalforsamling i Hirtshals vendte den afsatte Røde Kors formand Mette Præstegaard ryggen, og hun afleverede sin fortjenstmedalje

Mette Præstegaard havde sin advokat Torben Svensson med til generalforsamlingen, der sendte hende ud i kulden.  

Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Mette Præstegaard havde sin advokat Torben Svensson med til generalforsamlingen, der sendte hende ud i kulden. Foto: Bent Bach Bent Bach

HIRTSHALS:Den afsatte formand for Røde Kors Hirtshals, Mette Præstegård fik en kold skulder fra det meste af den øvrige bestyrelse, da der onsdag var generalforsamling i afdelingen.

Præsidenten var kommet

Den frivillige præsident for Dansk Røde Kors, Susanne Larsen havde taget turen fra København, for at give ledelsens forklaring på dramaet om formanden, der 4. marts blev afsat i utide. Det skete, efter at hun var kommet på kant med samarbejdspartneren Hjørring Kommune om en privat klagesag.

- Vi var nødt til at reagere, da Mette Præstegaard egenhændigt var ved at bringe vores aktiviteter i lokalområdet i fare, lød det fra Susanne Larsen, som hentydede til, at Mette Præstegård havde sendt en mail til borgmester Arne Boelt, hvori hun personligt stoppede samarbejdet med kommunen.

- Jeg er utrolig skuffet over den manglende opbakning jeg har oplevet, og det viser nu, at jeg har brugt en stor del af mit liv på at satse på den forkerte hest, sagde Mette Præstegaard, der kvitterede med at returnere Dronningens Fortjenstmedalje, som hun modtog i 2010 for 40 års frivilligt arbejde for Dansk Røde Kors.

Intet kandidatur

Der var ingen, der på generalforsamlingen pegede på Mette Præstegaard som fortsat kandidat til bestyrelsen, og hun forlod derefter Røde Kors Butikken.

- Jeg havde ikke troet, at Dansk Røde Kors er så topstyret, og ser stort på ytringsfriheden, sagde Mette Præstegaard.

Bestyrelsesmedlem Jytte Jensen valgte også at forlade bestyrelsen og den telefonkæde for ældre, som hun har bestyret i Hirtshals.

- Det er så uretfærdigt den måde, Mette Præstegaard er blevet behandlet på, siger Jytte Jensen.

Præsident Susanne Larsen ønskede ikke at kommentere sagen yderligere.

Nyvalgt formand, Jens Arne Nielsen vil heller ikke kommentere sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.