Fortryllende jazzfestivalstart i Sæby

Peter JørgensenRedaktion: Marianne Dyhrberg Cornett
Jakob Sørensen havde skrevet otte musikstykker for to år siden, og havde arbejdet på en idé om, at sætte billeder på dem. Foto: Peter Jørgensen
Sæby 19. maj 2018 11:34

SÆBY: Sæby Museums Forening kunne bød fredag velkommen til det første band på scenen i et omfattende weekend-program med swingende, stemningsfulde koncerter i pinsen.

Det var Aalborg Roklub Swing Band, også kendt som AR Swing Band, der åbnede Sæby Jazzfestival 2018, og underholdt gæsterne i museets gårdhave, med glad musik, evergreens og gode danske melodier, som kunne nydes med øl, vin, eller kaffe, og hjemmelavet bjesk eller den lokale tapas: tørfisk. Som en overraskelse havde AR Swing Band, Josephine Strøm Hansen med som solist, hvilket gav koncerten en ekstra dimension.

På Lanternen spillede East Harbour Jazzband glad New Orleans inspireret jazz, krydret med gode gamle danske travere, som gæsterne i gårdhaven kunne synge med på.

Formand for Retfærdighedens Venner Alice Thaarup, kunne foran et veloplagt publikum byde velkommen til H.P. Lange. H.P. Lange der jævnfør eget udsagn er selvlært bluesmusiker, gav med sin stemme og fortryllende bluestoner på sin resonata guitar, gæsterne en aften i Retfærdigheden de sent vil glemme. H.P. Lange kunne i øvrigt meddele, at han samme aften kunne fejre 30 års jubilæum som bluesmusiker.

I teltet på havnen kunne Sæby Jazzfestival igen i år præsentere Dreamteam. Det unge dynamiske orkester, der består af elever fra Skagen, Sæby og Frederikshavn, spillede en god blanding af Jazz, Funk, Rock og Soul. Og ligesom publikum kunne Christina Irgens-Møller, Frank Sørensen og Lasse Baggenæs, der står bag Dreamteams glæde sig over en flot koncert.

FABEL er navnet på trioen, der skulle give festivalens gæster en helt speciel oplevelse.

I teltet på havnen, ventede der gæsterne en fantastisk musikalsk og visuel rejse gennem otte musikstykker, skrevet af Jakob Sørensen.

Jakob Sørensen der havde skrevet musikken for to år siden, havde arbejdet på en idé om, at sætte billeder på musikstykkerne. Jacob havde derfor i samarbejde med André Hansen, fået produceret en film, som sammen med musikken skulle vise sig som et musikalsk og visuelt kunstværk.

Med Jakob Sørensen på trompet, Kasper Staub på piano, Jens Mikkel på kontrabas, og fabelagtige levende billeder produceret af André Hansen, blev det en eventyrlig fredfyldt musikalsk og visuel rejse, og en smuk afslutning på Sæby Jazzfestivals første dag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...