Fortsat bekymring for nyt rådhus

Fem har gjort indsigelser mod det kommende rådhus i Hjørring.

Sådan kan det ombyggede råhus i Hjørring komme til at tage sig ud.

Sådan kan det ombyggede råhus i Hjørring komme til at tage sig ud.

HJØRRING:Der skal ikke så meget til for at Hjørrings kommende nye rådhus tager sig bedre ud end det gamle Codanhus, men der er alligevel stor bekymring om udformningen.

Lokalplanen har været i offentlig høring, og der er kommet fem indsigelser, som alle går på tvivlen på det visuelle løft, som lokalplanen ellers lover.
Foreningen for bygnings- og landskabskultur i Hjørring-området FBL, mener ikke, at lokalplanen sikrer et visuelt løft til bygningen.
Naboer til Springvandspladsen efterspørger ligeledes bestemmelser i lokalplanen, der sikrer at bygningen kommer til at spille bedre sammen med omgivelserne.

Ødelæggende

En indsiger mener, at det præsenterede oplæg vil være direkte ødelæggende for bylivet på Springvandspladsen og for detailhandlen i Østergade og Strømgade.

En anden indsiger mener byggeriet bør gennemføres med større arkitektonisk pli.
Kommunens administration peger på, at der ikke er noget i lokalplanen, der skal sikre et værdifuldt kulturmiljø og lokalplanen giver meget vidde rammer for, hvordan den endelige ombygning kommer til at tage sig ud.
Lokalplanen giver mulighed for at rådhuset kommer til at tage sig ud som vist i de præsenterede visualiseringer, men lokalplanen forhindrer ikke, at bygningen kommer til at se anderledes ud end i visualiseringen.
Kommunens administration argumenter for, at det er vigtigt med et vist spænd for, hvordan bygningen kan fremtræde.
Nu fremsendes lokalplanen til byrådet med den tilføjelse, at der kan etableres solceller på taget af bygningen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.