Retspleje

Fortsat fængslet i krudtsag

To brød­re blev dræbt ved fyrværkeriulykken i Tved 17. de­cem­ber i fjor. I går blev eje­ren af ejen­dom­men fæng­slet yder­li­ge­re fire uger ved ret­ten i Thi­sted. 
Ar­kiv­fo­to: Pe­ter Mørk

To brød­re blev dræbt ved fyrværkeriulykken i Tved 17. de­cem­ber i fjor. I går blev eje­ren af ejen­dom­men fæng­slet yder­li­ge­re fire uger ved ret­ten i Thi­sted. Ar­kiv­fo­to: Pe­ter Mørk

Den 32-årige mand fra Tved, som lejede den skurvogn ud til to brødre fra Mors, der blev dræbt ved en eksplosionsulykke den 17. december i fjor, fik i går varetægtsfængslingen forlænget med fire uger ved retten i Thisted. Den 32-årige blev varetægtsfængslet dagen efter fyrværkerikatastrofen, der skete på hans ejendom i Tved, hvor udover skurvognen også nogle af bygningerne var lejet ud til de to nu dræbte brødre fra Mors. Politiet regnede med, at manden fra Tved lagde alle kort på bordet, da han blev anholdt dagen efter eksplosionen på hans ejendom. Men ved fristforlængelsen i går oplyste politianklager Camilla Noer, at en afhøring af de dræbte brødres mor havde bragt nye oplysninger frem. Desuden oplyste hun, at teleselskaberne lige nu er ved at analysere de samtaler, der er blevet ført på de dræbtes og den 32-åriges telefoner, ligesom politiet har undersøgt de dræbtes brødre computere i jagten på andre involverede. Da politiet mener, at den 32-årige har haft en mere aktiv rolle i sagen og derfor ville kunne påvirke efterforskningen, krævede Camilla Noer dørene lukket, hvilket hun dog ikke fik medhold i.