Fortsat fængslet i voldtægts-sag

65-årig sigtet for at voldtage mindreårig - fængslet frem til sagen skal for retten.

Den sigtede skal sidde fængslet frem til den dag, hvor selve retssagen indledes.Arkivfoto: Bente Poder

Den sigtede skal sidde fængslet frem til den dag, hvor selve retssagen indledes.Arkivfoto: Bente Poder

ASTRUP: En 65-årig mand fra Astrup i Vendsyssel fik onsdag sin varetægtsfængsling forlænget til 12. december ved Retten i Hjørring.
Manden er sigtet for voldtægt af en nu 13-årig pige. Voldtægten skulle ifølge sigtelsen have fundet sted, da pigen var 12 år. Den 65-årige er også sigtet for at have tiltvunget sig anden kønslig omgang end samleje med pigen, da hun var 11 år. Han er ligeledes sigtet for at have truet pigen og en søster med at slå dem ihjel, hvis de fortalte nogen om overgrebene. Det er tredje gang, at den sigtede får sin varetægtsfængsling forlænget siden anholdelse og fængslingen for omkring tre måneder siden.
Det er meningen, at retten i Hjørring skal behandle sagen mod manden 12. december - altstå, når fængslingen udløber.
Politiadvokat Peter Rask, Nordjyllands Politi, har tidligere luftet muligheden for, at sagen mod den 65-årige skal for et nævningeting, men det ville kræve, at anklagemyndigheden ville påstå fire års fængsel eller derover.
Onsdag oplyste han dog, at sagen skulle for en domsmandsret. Dermed vil anklagemyndigheden altså gå efter en straf, der ligger under de fire år, hvis manden erklæres skyldig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.