Fortsat færre konkurser

Positiv trend fra de tidligere måneder fortsætter

Flemming Junker
Skifteretterne får færre og færre konkurser at tage sig af.Arkivfoto: Claus Søndberg
Virksomhedsøkonomi 1. september 2014 08:28

AALBORG: Antallet af konkurser i dansk erhvervsliv ramte i august måned et nyt bundniveau på 171 konkurser. Der er således tale om et fald på 48 procent eller knap en halvering fra samme måned sidste år. Den positive udvikling i årets første halvår af 2014 er dermed fortsat, viser en ny analyse fra Bisnode.

Kreditinformationsfirmaet tilføjer, at niveauet for det samlede antal konkurser også er faldet sammenlignet med de foregående år. Hvis man ser samlet på årets første otte måneder er 2285 virksomheder gået konkurs, hvilket svarer til et fald på 30 procent sammenlignet med året før.

Martin Stabell, risk management specialist hos Bisnode, der er Nordens største kreditvurderingsbureau, udtaler om tallene:

- Selvom væksttallene for dansk økonomi ikke er entydigt positive i øjeblikket, så er det godt at se, at den positive trend vi har set i forhold til konkurser i hele 2014 fortsætter. Vi kan se, at der i alle måneder i 2014 er sket et fald i antallet af konkurser i forhold til året før, og det samme billede gør sig gældende, når vi sammenligner med de senere år. Nu må vi så håbe, at de seneste væksttal for dansk økonomi blot er en enlig svale, så vi ikke ser en negativ udvikling i konkurstallene over de kommende måneder.

To skiller sig ud

På brancheniveau er det alle brancher med undtagelse af landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri, der har oplevet et fald i antallet af konkurser. Her steg antallet af konkurser med 14 procent sammenlignet med samme måned året før. Det er især værd at bemærke engros- og detailhandelen, der har oplevet en halvering i konkurserne i august måned sammenlignet med året før.

Martin Stabell siger:

- En markant positiv nyhed er engros- og detailhandelen, der sammenlignet med august sidste år har oplevet et fald i antallet af konkurser på 51 procent. Hvis vi alene ser på årets første otte måneder er det samlede antal konkurser indenfor engros- og detailhandel faldet fra 641 til 422, hvilket svarer til et fald på 34 procent. Transportbranchen er ligeledes inde i en rigtig god udvikling, og branchen har med kun seks konkurser i august oplevet et fald i antallet af konkurser på 68 procent sammenlignet med samme måned året før.

- Det største fald i procent står undervisningssektoren for, hvor man i august oplevede et fald på 83 procent sammenlignet med sidste år. Ligeledes oplevede virksomheder inden for branchen information og kommunikation et fald i antallet af konkurser på 67 procent sammenlignet med samme måned året før, siger Martin Stabell.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...