Fortsat intet spor af terror i terrorsag

Måneder efter, PET annoncerede anholdelser i en terrorsag, er hovedpersonerne stadig ikke sigtet for terror.

Fortsat intet spor af terror i terrorsag

"PET har i dag anholdt tre personer i forbindelse med en terror-efterforskning".

Sådan lød det for mere end tre måneder siden, da Politiets Efterretningstjeneste havde slået og anholdt tre mænd i Herlev.

Men trioen er fortsat ikke sigtet for terror.

Det står klart efter, at to af de tre sigtede onsdag fik forlænget deres varetægtsfængslinger med yderligere fire uger - den sidste har i forvejen fået sin fængsling forlænget.

Domstolene har indhyllet affæren i mørk. Ingen andre end de involverede ved, hvorfor Politiets Efterretningstjeneste fra første færd klistrede en terroretiket på de tre yngre mænd, der er mellem 21 og 23 år.

I stedet for en sigtelse for terror - der giver 12 års fængsel alene for planlægning - er trioen sigtet for den langt mildere paragraf i straffeloven om ulovlig våbenbesiddelse.

Og som et særligt kuriosum optræder der "en ukendt mand" i sagens persongalleri - en person, som ifølge politiet mødtes med gruppen på Hareskov Station for at levere to automatrifler.

Denne angiveligt ukendte mand er ikke at se på videomateriale fra den ellers videoovervågede togstation, og der har tidligere været spekuleret i, at han måske slet ikke var så ukendt endda for PET, men tværtimod på lønningslisten som agent-ansat.

Ved den forrige fristforlængelse burede dommeren i Københavns Byret blot mændene inde i to uger.

Den forkortede frist gav næring til skriverier i pressen om, at retsvæsnet var ved at være kørt træt af fortsat at holde de sigtede indespærrede på grund af våbenbesiddelse, men med dagens forlængelse på fire uger fik politiet altså ny luft til efterforskningen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.