Fortsat stor eftersøgning af 19-årig dansker

Der er stadig ikke spor efter den 19-årige dansker, der forsvandt for en uge siden i den nordsvenske vildmark.

Fortsat stor eftersøgning af 19-årig dansker

Alene i vildmarken i syv døgn, men svensk politi fortsætter med uformindsket styrke i eftersøgningen af en 19-årig dansk mand.

Både fra luften og på jorden gennem et "uigennemtrængeligt krat" finkæmmer fjeldreddere området ved Norrbotten, oplyser svensk politi.

- 13 personer søger nu på jorden, og der kommer 15 flere i løbet af i dag. Vi søger fra luften med helikopterne, som også bruges til at transportere mandskab ud i området, siger informationsmedarbejder Stina Lindmark fra Nordbottens Politi til Ritzau.

Tidligere har indsatsleder Tony Kvickström kaldt det "en kamp mod uret" for at finde danskeren i live. Han er som sunket i jorden, efter at han onsdag for en uge siden gik alene ud i den nordsvenske vildmark.

- Vi arbejder fortsat efter at finde ham i live, så vi vil ikke spekulere i, hvad der kan være sket. Så længe vi har håb om at finde ham i live, lige så længe fortsætter vi, fortæller Stina Lindmark.

Selvom politiet håber at finde danskeren uskadt, så kan der være sket en ulykke. Flere af de reddere, som har søgt i vildmarken, er nemlig selv kommet til skade.

- Der er nogle, som er kommet til skade ved eftersøgningen og som ikke kan fortsætte. Det er ikke noget alvorligt, men det viser, hvor hårdt terrænet er i området, siger Stina Lindmark.

Den efterlyste dansker besluttede sig for at tage en tur til Allak-toppen, mens hans kammerat blev tilbage ved lejren. Da den 19-årige ikke var vendt tilbage fem timer senere, blev kammeraten urolig og kontaktede politiet.

Politiet har undersøgt alle hytter i området og vurderer derfor, at danskeren må være ude i det fri.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.