Fortsat uenighed om fremtid for Storvorde

Forvaltning skal forsøge at lave oplæg, som politikere kan enes om

Spørgsmålet om, hvor langt der skal bygges uden for Storvordes byskilt, deler by- og landskabsudvalget.Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Spørgsmålet om, hvor langt der skal bygges uden for Storvordes byskilt, deler by- og landskabsudvalget.Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

STORVORDE/KLARUP:Omfanget af det fremtidige nybyggeri mellem Storvorde og Klarup deler fortsat by- og landskabsudvalget, og derfor har forvaltningen fået til opgave nok engang at komme med et oplæg til udvikling af de to byer.

Uenigheden udspringer af, at SF og Venstre gerne ser strækningen langs Egensevej mellem Storvorde og Klarup lagt ud som nyt boligområde i kommuneplanen, når man ser bort fra en kile tæt på Klarup, hvor udspillet er, at der skal være skovrejsning.

De øvrige partier i udvalget ønsker imidlertid kun boliger på den del af arealet, der ligger tættest på Storvorde, hvorved der fortsat vil være et stykke med åbent land det sidste stykke mod Klarup.

- På begge sider bliver vi nok nødt til at give os lidt, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S), der begrunder ønsket om et kompromis med, at han gerne ser så bred politisk tilslutning som muligt til det forslag, som med byrådets godkendelse skal sendes i høring blandt borgerne.

Fra sin side ser han mulighed for at komme SF og V i møde ved at acceptere, hvad han betegner som et skraveret felt, der viser, hvad intentionen er for byggeri mellem de to byer på meget langt sigt, det vil sige mere end 12 år.

- Idéen om, at de to byer skal vokse sammen, lader sig ikke gøre i den her kommuneplan (som peger 12 år frem, red.), fordi vi så skal lægge så stor en kvote ind, at det ikke giver mening. Så mange grunde vil der slet ikke blive udstykket i området, siger Hans Henrik Henriksen, der løseligt anslår, at der i givet fald skulle bygges godt 1000 huse i perioden.

Hans anbefaling er derfor en totrinsløsning, hvor der tæt på Storvorde udlægges et areal til boligbyggeri, og at der samtidig opereres med et såkaldt perspektivområde, som kan komme med i en fremtidig kommuneplan.

- Og det er det, vi nu har bedt forvaltningen om at få et oplæg til, siger Hans Henrik Henriksen, der videre peger på, at den kommende høringsfase i de to byer så må vise, og borgerne vender tommelen ned eller op.

Forlods er han ikke sikker på, at det sidste bliver resultatet overfor et kompromisforslag som skitseret.

- Der har været holdt borgermøder i de to byer, og en sammenvoksning af de to byer, var ikke noget, de var optaget af. Til gengæld pegede de på boligbyggeri i områder, hvor det understøtter de eksisterende bycentre, skolen og andre institutioner, siger rådmanden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Spøgelsesbilist hamrer ind i modkørende på E45
Luk