Fortsatte mislyde i regnskabet for B&O's danske vellyd

Bang og Olufsen har fortsat svært ved at tjene penge, men pilen peger den rigtige vej.

Der ser stadig ud til at gå en rum tid, før Bang & Olufsen igen bliver en virksomhed med sorte tal på bundlinjen.

Men hifi-koncernens regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16 viser trods alt forbedringer sammenholdt med samme periode sidste år.

Resultatet før skat endte med et minus på 118 millioner kroner i kvartalet, og det er en forbedring på 56 millioner kroner.

Det var særligt B&O Play-divisionen, der viste gode takter med en omsætningsfremgang på 62 procent, og det fremhæver administrerende direktør Tue Mantoni da også som et af kvartalets lyspunkter.

- De omkostningsbesparende initiativer begyndte at vise deres effekt i kvartalet, og det resulterede i et forbedret, men fortsat utilfredsstillende resultat.

- Vi forventer, at omsætningsfremgangen fortsætter i den nærmeste fremtid og arbejder samtidig på at forbedre virksomhedens profitabilitet, siger han i kvartalsregnskabet.

Bang & Olufsen fastholder sin forventning til det samlede regnskabsår, som lyder på en forventet omsætningsvækst på 8 til 12 procent og en signifikant forbedring af driftsresultatet.

Selskabet solgte i foråret sin Automotive-division til amerikanske Harman. Dermed fik man en tiltrængt kapitalindsprøjtning på 1,17 milliarder kroner og snævrede samtidig sit fokus ind på salg til forbrugere.

Det foregår via AV-divisionen, hvor Struer-virksomheden producerer fjernsyn og lydanlæg i den højere ende af prisskalaen, og B&O Play, hvis produkter ligger i et mere moderat prisleje.

Sideløbende fortsætter arbejdet med at strømline forretningen, så den igen bliver rentabel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst