Fortuna fik hævn i Århus

Med en 2-0 sejr ude over Skovbakken fik Fortuna Hjørring en perfekt start på slutspillet i kvindernes 3F-liga i fodbold.

Mariann Gajhede takkede af med 10-0 over OB. Det samme gjaldt Cathrine Paaske, der helt stopper sin fodboldkarriere.
Arkivfoto: Kurt Bering

Mariann Gajhede takkede af med 10-0 over OB. Det samme gjaldt Cathrine Paaske, der helt stopper sin fodboldkarriere. Arkivfoto: Kurt Bering

De kiksede i pokalturneringens semifinaler mod Skovbakken, som besejrede Fortuna såvel i Hjørring som hjemme i Århus - for blot at tabe pokalfinalen til Brøndby. Men på vejen mod et nyt, dansk mesterskab var Fortuna igen i førertrøjen over for århusianerne og fik på en viljestærk indsats alle tre point i slutspillets åbningskamp. Marian Gajhede gjorde comeback hos Fortuna med manér efter sit langvarige fravær på et helt år, og det blev hende, som slog 2-0 sejren fast med et skud, der på vej mod mål blev rettet af. Hun var i stand til at spille samtlige 90 minutter, og gjorde med sin rutine og sit fine blik for spillet en forskel. Cathrine Paaske Sørensen havde sikkert udnyttet en god frispilning i første halvleg fra Lise Munk til at score til 1-0, og reelt var vendelboerne nærmere en større sejr, end Skovbakken var en reducering. Da Brøndby indledte med at besejre OB, ligner det igen-igen den evige duel Fortuna - Brøndby.