Fortuna Hjørring

Fortuna-formand: Vi har de bedste forhold i landet

Fortuna Hjørrings unge trup har taget stormskridt på bare en sæson

Fortuna Hjørring-spillerne jublede af glæde, da de sikrede sig mesterskabet en spillerunde før afslutning. Foto: Torben Hansen

Fortuna Hjørring-spillerne jublede af glæde, da de sikrede sig mesterskabet en spillerunde før afslutning. Foto: Torben Hansen

FODBOLD:Fortuna Hjørring blev danske mestre for første gang i 1994, og søndag var det altså den tiende titel på bare 24 år, der kom i hus for klubben i Hjørring, da klubben vandt med 4-0 på udebane over BSF og dermed sikrede sig et forspring på fem point ned til Brøndby med bare en spillerunde tilbage.

- Det er jo fantastisk stort for en lille by som Hjørring, at vi kan blive ved med at drille de store byer. Det er da sjovt. Men derfor kan vi jo heller ikke garantere, at det sker hvert år, og jeg er meget stolt af det her ekstremt unge hold. For mange af dem er det jo det første mesterskab med Fortuna, lyder det fra formand Jette Andersen.

Fortuna Hjørring har sat sig som mål, at klubben skal være kvindefodboldens svar på Ajax Amsterdam. En stor udvikler af talent, der kan sendes videre til de helt store klubber.

- Og det må man sige, at vi for alvor er ved at opnå. Der er mange af de her spillere, der bor på vores akademi, og vi er ved at have nogle forhold, der vel kan kaldes for de bedste i Danmark, og det skal vi være stolte af. Og det er med til at kendetegne os som klub, siger hun.

For godt og vel et år siden nåede Fortuna Hjørring sit hidtil største resultat internationalt, da holdet nåede til kvartfinalen i Champions League, hvor man blev slået ud af madstodonten Manchester City, og formanden håber, at der venter mere af den slags i fremtiden.

- Vi skal forsøge at nå endnu længere, og der er også snak om, at kvindernes Champions League skal udvides i fremtiden, så det indledes med et egentlig gruppespil. Det kunne da også være virkeligt sjovt at være med til, siger Jette Andersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.