Forvaltning: Overrasket over fund på eternitgrund

Aalborg Kommune har selv været på inspektion og fundet synlige rester af eternitplader

Ældre- og handicapforvaltningen er overrasket over, at der er fundet rester af eternitplader på området ved en ny institution for døve på eternitgrunden. Arkivfoto: Grete Dahl

Ældre- og handicapforvaltningen er overrasket over, at der er fundet rester af eternitplader på området ved en ny institution for døve på eternitgrunden. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:Ældre- og handicapforvaltningen er overrasket over, at der er fundet synlige rester af eternitplader på eternitgrunden ved en spritny institution.

Ældre- og handicapforvaltningen var selv ude på inspektion på eternitgrunden i går efter, at NORDJYSKE Medier i går kunne vise, at der ligger synlige eternitpladestumper flere steder på grunden. Det er dog ikke muligt at konstatere om stumperne indeholder asbest eller ej.

- Vi er selv overraskede over, at der ligger så meget så synligt. Vi følger udviklingen nøje på det, siger ældre- og handicaprådmand Tina French Nielsen (V).

Forvaltningens folk fandt selv synlige rester af eternitplader.

- Vi kan se, som i siger, at der ligger de her stykker på de omkringliggende områder.

Rådmanden tilføjer, at jorden er skrabet af på institutionens grund, ligesom der er fyldt ny jord oven på.

- Men vi kan godt se, at at når vi kigger over på nabostykkerne, så er der nogle ting. Jeg er da lidt overrasket over, at det er så synligt, og at der ikke er ryddet mere op.

Med hensyn til beboere og pårørende siger rådmanden, at man har en tæt dialog.

- Vi har ingen grund til på nuværende tidspunkt at ændre i vores planer, siger Tina French Nielsen med henvisning til, at der er indflytning 1. maj.

Overlæge Øyvind Omland og forskningsansvarlig ved arbejdsmedicinsk klinik på Aalborg Universitetshospital vurderede i gårsdagens udgave af Nordjyske Stiftstidende, at sagen bør undersøges nærmere. Han pegede på, at hvis der ligger knuste asbestpladser frit tilgængeligt i det øverste jordlag, så det kan hvirvles op af støvet, så er der risiko for, at der kan komme asbestfibre i luften.

Overlægen fandt det desuden bekymrende, at der placeres en institution i området.

- Jeg synes, det er nogle modige mennesker, som har besluttet det. Lad os håbe, at de ved, hvad de gør, sagde Øyvind Omland.

Rådmanden siger om overlægens bekymring.

- Da vi tog beslutningen om placeringen af institutionen var der VVM-redegørelse og analyser af alt. De gav alle grønt lys for den beslutning, som vi tog. Indtil vi får andet af vide, af dem der er myndighed på det, så fortsætter vi som planlagt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.