Forvaltningsdirektør fratræder

Lis Rom Andersen forlader sin chefpost i utide. Hendes stilling i Frederikshavn Kommune genbesættes ikke, da topledelsen går fra fem til fire chefer. Opdateret

C.C.Madsen
Børne- og kulturdirektør i Frederikshavn Kommune Lis Rom Andersen fratræder nu selvom hendes kontrakt løber otte måneder mere og hun får derfor fuld løn.
Lokalpolitik 16. september 2010 13:10

Forvaltningsdirektør Lis Rom Andersen, Frederikshavn Kommune, fratræder før udløbet af sin åremålskontrakt. Beslutning blev truffet på økonomiudvalgets lukkede møde og har ifølge NORDJYSKEs oplysninger blandt andet afsæt i manglende fodslaw om udviklingen af direktionen i den øverste ledelse. - Ikke samarbejdsvanskeligheder Det afviser borgmester Lars Møller, Venstre dog kategorisk. - Det er ikke samarbejdsvanskeligheder, der ligger til grund for Lis Rom Andersens fratrædelse, understreger borgmesteren. Han afviser dog ikke, at en organisationsændring i den øveste ledelse kan føre diskussioner med sig. -Og man skal se fratrædelsen, som en del af organisationsændringen, siger borgmesteren. Beslutningen om Lis Rom Andersens fratrædelse for at reducere topledelsen kommer få uge refter, at centralforvaltningsdirektør Heidi Becker Rasmussen blev ansat. Med beslutningen forlader Lis Rom Andersen børne- og ungdomsforvaltningen otte måneder før hendes kontrakt udløber - og det i en periode, hvor netop skolestrukturen og byggeri af en ny skole skal sættes på skaft. Søger nye udfordringer I et brev til forvaltningen oplyser Lis Rom Andersen at hun forbindelse med en ny organisering i den øverste ledelse har besluttet at søge nye udfordringer. Det sker med udgangen af oktober. Ændringerne i ledelsen går på en mere flydelse organisering og en reduktion af chefer fra 5 til 4. Den nyansatte centralforvaltnings-direktør Heidi Becker Rasmussen overtager de ledelsesopgaver, som Lis Rom Andersen bestrider frem til 1. oktober. De økonomiske konsekvenser er, at Lis Rom Andersen frem til åremålsansættelsens ophør fastholder sin løn - og som det er aftalt i forbindelse med åremålsansættelsen yderligere får et års løn efter ophøret.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...