Udland

Forvirring: Hvem er Egyptens premierminister?

En talsmand for præsidenten siger, at oppositionslederen ElBaradei alligevel ikke er egyptisk premierminister.

Forvirring: Hvem er Egyptens premierminister?

I løbet af lørdagen har adskillige medier citeret flere forskellige centrale kilder for, at oppositionslederen Mohamed ElBaradei i løbet af lørdag ville blive udnævnt til midlertidig premierminister.

Men det maner en talsmand for den egyptiske præsident nu til jorden. Han udtaler til det nationale egyptiske nyhedsbureau, at der er "adskillige muligheder" for en midlertidig premierminister.

Nyhedsbureauet AFP citerer dog talsmanden for at sige, at ElBaradei "er det logiske valg".

Men ifølge talsmanden skal modstanden mod ElBaradei tages med i betragtningen - og han tilføjer, at der ikke er afsat nogen dato for udnævnelsen af en midlertidig premierminister.

I løbet af lørdagen har flere parter nemlig været hurtige til at afvise ElBaradei som landets midlertidige premierminister.

Ikke overraskende afviser Det Muslimske Broderskab, som støtter den afsatte præsident Mohamed Mursi, at anerkende ElBaradei som premierminister.

Måske mere overraskende var det, da det islamistiske parti Nour, der støtter militærkuppet i Egypten, lørdag aften meldte ud, at de ikke vil bakke op om ElBaradei som premierminister.

Nour støttede oprindeligt den afsatte præsident Mohamed Mursi ved valget sidste år, men det næststørste islamistiske parti, der sidder på en femtedel af parlamentets pladser, har siden været tilhængere af den køreplan, militæret udstedte efter onsdagens kup mod Mursi.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk