Foto fra en flyvende tallerken

Næste gang, en flyvende tallerken kommer svævende hen over dig, så husk at smile.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dronen er af kulfiber og vejer blot to kilo. Den kan bære to kilo udstyr, så derfor kan Carsten Hansen montere kamera i et specialkonstrueret stativ. Øverst kan et batteri spændes fast og drive de seks propeller.

Det kan være firmaet Green Stick Studio, der er ved at fotografere eller lave video. - Det er lidt et drengerøvsprojekt, men jeg vil selvfølgelig også gerne bygge en forretning op ved at kunne levere det fedeste video og billeder med fugleperspektiv, siger Carsten Hansen. Han er indehaver af Green Stick Studio og leder lige nu efter et sted i Aalborg, som kan være firmaets base. De første kunder har dog allerede hyret firmaet og den flyvende tallerken, som rettelig er en fjernstyret AUV-drone (aumanned aerial vehicle), der er kraftig nok til at bære et kamera. - Kunderne er i princippet alle, der gerne vil have nogle anderledes billeder. Jeg har for eksempel set mange virksomheders præsentationsvideoer, som godt kunne gøres mere spændende ved at få den ekstra dimension på, siger Carsten Hansen. Han har også fotograferet vindmøller og en bilmesse. Voldgrav ingen hindring I det nordjyske har han lavet video så forskellige steder som Aalborg Kongres & Kultur Center og en herregård. Videoen fra herregården er et godt eksempel på, hvor praktisk dronen er. Én lang optagelse hen over voldgraven, videre hen til herregårdens hovedbygning og afsluttet på taget er en smal sag. Med tanke på, hvad en lignende optagelse ellers ville kræve af kraner, stilladser eller wirer, er dronens helt store force åbenlys. Og så er det ellers bare fantasien, der sætter grænser, pointerer Carsten Hansen. Det kunne være en koncert, hvor kameraet svæver frit hen over musikere og publikum. Eller det kunne være en præsentation af en virksomhed fra direktørgangen og helt ud i produktionshallen. Green Stick Studio råder lige nu over én drone, der både kan lave optagelser ude og inde. Den er dog lidt overdimensioneret til brug inden døre, så firmaet er ved at skaffe en mindre udgave, der hvirvler knap så mange papirer op. Carsten Hansen går også med flere tanker om, hvordan udstyret kan udvikles og tilpasses hans behov. Det optimale vil være, at "piloten" kun skal koncentrere sig om at flyve, mens en anden kan styre kameraet. I det hele taget forestiller han sig en stor udvikling på området, hvor det næste meget vel kan blive live videosignaler i hd-kvalitet fra større begivenheder, der så sendes ud via 4G-nettet. Fik ideen på golfbanen Ideen til det nye firma opstod egentlig, da Carsten Hansen spillede golf ved Mariager Fjord. - Det var en blanding af at have fis i kasketten og så at blive irriteret, som han udtrykker det. Han var nemlig træt af, at han som golfspiller ikke kunne flaget på greenen i det kuperede terræn. Der var brug for fugleperspektiv, men de første forsøg med kamera på en golfbil eller på et langt kosteskaft holdt ikke. Så opstod idéen om at sende et kamera til vejrs ved hjælp af en drone, og så tog tingene fart. Det kræver en medarbejder med en sikker hånd at styre dronen. Det fandt Carsten Hansen i Klaus Larsen, der stort set har fløjet alt fra helikopter over jetfly til modelhelikoptere - ja, og nu også en flyvende tallerken.