Fotofestival er tilbage i Thy

Gode faciliteter og samarbejdspartnere har fået festival til at "vende hjem"

Blandt udstillerne er fotos fra flere forskellige fotografer. Dette hedder ”Evening Light On The Shore”.Foto: Vanda Ralevska

Blandt udstillerne er fotos fra flere forskellige fotografer. Dette hedder ”Evening Light On The Shore”.Foto: Vanda Ralevska

THISTED:Der er plads til flere thyboer blandt deltagerne i weekendens naturfotofestival i Thisted.

Men bortset fra det er manden bag Fotofestival.dk, Carsten Krog Pedersen fra Frøstrup, tilfreds med forhåndsinteressen for festivalen, der efter tre års "udlændighed" er vendt tilbage til Thy.

- Der er lidt over 50, som har købt billet til hele weekenden, og erfaringen viser, at de sidste dage op til festivalen bliver der solgt en del flere. De fleste billetter er solgt til folk, der kommer langvejs fra, og vi håber at se nogle flere thyboer, siger Carsten Krog Pedersen.

Festivalen åbner fredag eftermiddag med ferniseringen af en stor udstilling i Det Gamle Rådhus i Thisted, lørdag foredrag med danske og udenlandske fotografer og søndag fotokonkurrencen Fotosprint. Deltagerne har fire timer til at nå ud i naturen med deres kameraer.

- Vi vil gerne være med til at brande Thy med fotofestivalen, fortæller Carsten Krog Pedersen, der har stået for festivalen siden 2008, men som i 2015 flyttede til Viborg og senere Silkeborg. På grund af svigtende tilslutning i Thy valgte han i 2015 at gå i samarbejde med en anden festival i Viborg, og sidste år flyttede festivalen til Silkeborg. Men her var rammerne ikke så gode som i Thisted og i et samarbejde med blandt andre KulturRummet, kunstforeningen Det Ny Kastet og til Thy Teater er festivalen nu tilbage i Thy.

- Også erhvervslivet har vist stor interesse for at støtte, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.