Udland

Fotograf undslap bortførere i Afghanistan

Fransk freelancefotograf undslap bortførere, der holdt ham fanget i jordhul.

Fotograf undslap bortførere i Afghanistan

En fransk fotograf, som blev bortført i Afghanistan for fire måneder siden, flygtede mandag fra sine gidseltagere og er nu i sikkerhed hos staben fra hans ambassade, siger det afghanske indenrigsministerium.

Den 29-årige freelancefotograf Pierre Borghi havde siddet lænket i et jordhul, som var dækket af en træplade. Det lykkedes ham at slippe væk og nå frem til en kontrolpost, som var bemandet af regeringssoldater i den centrale Wardakprovins, siger en afghansk embedsmand.

Borghi, der er fra fra Grenoble i det sydøstlige Frankrig, blev bragt til indenrigsministeriet i Kabul sent mandag eftermiddag og overgivet til staben fra den franske ambassade mindre end en time senere.

- Han er ved godt helbred, siger ministeriets talsmand, Sediq Sediqqi.

Ambassaden har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

Borghi blev bortført, da fire bevæbnede mænd omringede ham i et tæt befærdet område af Kabul den 28. november. Bortførerne holdt ham indespærret en række forskellige steder - blandt andet bag i en bil.

En afghansk embedsmand siger, at det er sandsynligt, at Borghi først blev bortført af kriminelle, som har solgt ham videre til oprørere.

Bortførerne, som havde skjult deres ansigter bag turbaner, har optaget Borghi på film flere gange. De har skiftevis udgivet sig for at være Taliban, Haqqan eller al-Qaeda, siger de afghanske talsmænd.

I Paris siger kilder i udenrigsministeriet, at en anden franskmand er blevet befriet fra sine bortførere i Afghanistan. Ministeriet oplyser ikke yderligere detaljer.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.