Danmark

Fotovogne kan blive bemandet med HK’ere

Det er tosset at sætte uddannede betjente ind i de mange nye fotovogne, mener folketingsmedlem

Venstres Karsten Nonbo foreslår, at der skal sidde HK´ere i fotovognene. Foto: Scanpix

Venstres Karsten Nonbo foreslår, at der skal sidde HK´ere i fotovognene. Foto: Scanpix

DANMARK:Det er ”tudetosset” at bruge uddannede betjente til at bemande de 100 fotovogne, som netop er sendt ud på de danske veje for at udføre fartkontroller. I stedet skal der ansættes HK’ere til en lavere løn, som med en uges oplæringskursus kan stå for at opsætte og betjene fotovognene.

Det mener Venstres folketingsmedlem Karsten Nonbo, som selv er uddannet politibetjent.

- Jeg synes virkelig, det er tudetosset at sætte politifolk med tre års uddannelse ind i sådan en vogn. Det kan kun gå for langsomt med at få andre til at løse den opgave.

- Som det er nu, bliver der spildt tusindvis af timer af politifolk, der i stedet kunne bruge tiden på at opklare indbrud eller udføre andet politiarbejde, siger Karsten Nonbo til Avisen.dk.

Politiet undersøger muligheden

Politiet har fra den 1. februar oprustet indsatsen mod fartsyndere med en firedobling af antallet af fotovognene, så der nu er i alt 100 fotovogne i Danmark.

Hver bil skal levere 1000 måletimer i 2015, så det bliver til 100.000 arbejdstimer plus den tid, der bruges på transport og opsætning af måleudstyret.

Og det er ikke kun Venstre, som overvejer at lade andre end betjente stå for den opgave.

I et skriftligt svar til Folketingets Retsudvalg, forklarer Rigspolitiet, at man er i gang med at undersøge, om der er noget til hinder for at bytte betjentene ud med andre personalegrupper.

Politiets tillidsfolk er imod forslag

Hos politibetjentenes fagforening er man dog langt fra begejstret for tanken om at overlade arbejdet til HK-ansatte.

- Svaret er et stort rungende nej. Fartkontrol er en myndighedsopgave, som skal varetages af politiet. Det er altså ikke bare et almindeligt kontorarbejde, som kan udføres af hvem som helst, siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, til Avisen.dk.

Venstres Karsten Nonbo afviser dog, at det skulle være et problem at overlade opgaven til kontorpersonale.

- I gamle dage var det også kun politiet, som kunne give parkeringsbøder, sidde på hittegodskontoret eller være køreprøvesagkyndig, men det har heldigvis ændret sig. Man har taget mange andre af de gamle politiopgaver væk og givet dem til kontorpersonale. Det kan man også passende gøre her, siger Karsten Nonbo til Avisen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.