Jammerbugt

Fotovognen er på arbejde

Politiets nye fotovogn er taget i brug i Jammerbugt. Den bruges ofte på Tranum Engvej, Bygholm Vejlevej samt Thisted Landevej

Fotovognen blev vist frem, da den nye politistation i Kaas havde åbent hus 19. juni.Arkivfoto: Claus Søndberg

Fotovognen blev vist frem, da den nye politistation i Kaas havde åbent hus 19. juni.Arkivfoto: Claus Søndberg

JAMMERBUGT:Ligesom landets øvrige politikreds har Nordjylland fået flere ATK-vogne - i folkemunde kaldet fotovogne - og det kommer også lokalpolitiet til gavn.

Det betyder nemlig, at lokalpolitiet i Jammerbugt sammen med de øvrige lokalstationer i det nordjyske nu også råder over en fotovogn.

- Vi har haft bilen i nu tre måneder og er i gang med en indkøringsperiode, så det er endnu for tidligt at tale om vores lokale erfaringer, oplyser politiassistent Henrik Taagaard, der har base på den nye politistation i Kaas.

Men fotovognen kommer ud at køre hver dag, og i løbet af en otte timers vagt skal det dagligt blive til fire og en halv time udelukkende med målinger.

Det nye udstyr gør det muligt at parkere bilen i en indkørsel og så have selve kameraet stående på fortovet ved vejen, så vognen ikke på forhånd afslører, at her bliver der blitzet.

Politiet har allerede en række registrerede målesteder. Det er blandt andet på Tranum Engvej, Bygholm Vejlevej samt to på Thisted Landevej, men politiet ønsker ikke oplyse, hvor målestederne er.

Sikkert er det dog, at de hele tiden skifter, og der kommer hele tiden nye steder til, enten udpeget af Nordjyllands Politi i Aalborg eller på baggrund af tips fra borgere.

Politiet opfordrer nemlig borgere til at henvende sig, hvis de føler sig utrygge ved trafikken eksempelvis ved en skolevej eller en hovedfærdselsåre gennem en landsby.

Det understreger Henrik Taagaard.

- Vi vil meget gerne have henvendelser om relevante steder at måle farten, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.