Fox-træner drømmer om en ny triumf

Anders Thomsen og Thomas Hylle gjorde Horsens til pokalmestre i 2004 - nu tørner de sammen i Arena Nord

Fox-træner Anders Thomsen prøvede i 2004 at vinde pokaltitlen med Horsens HK, hvor han dannede makkerpar med FCK-træneren Thomas Hylle.foto: peter broen.

Fox-træner Anders Thomsen prøvede i 2004 at vinde pokaltitlen med Horsens HK, hvor han dannede makkerpar med FCK-træneren Thomas Hylle.foto: peter broen.

FREDERIKSHAVN:Cheftræneren for Frederikshavn Fox, Anders Thomsen, er ikke i tvivl om, at hans største håndboldoplevelse hidtil indtræf, da han var med til at vinde pokaltitlen med Horsens HK, som overraskede ved at besejre Ikast/Bording EH med 23-22 i 2004. Det skete i et trænersamarbejde i Horsens HK med Thomas Hylle, der siden er rykket til FCK Håndbold. Søndag eftermiddag står de overfor hinanden netop i pokalturneringen, og der er tale om en kamp i ottendedelsfinalen i Arena Nord. - For to år siden var jeg som Fox-træner med til at nappe et point i en ligakamp ude mod FCK, og den kamp rangerer lige under pokaltitlen, men en sejr over Thomas Hylles mandskab søndag eftermiddag vil helt sikkert være af samme kaliber, siger Anders Thomsen. FCK er storfavoritter Fox-træneren er på forhånd ikke i tvivl om, hvem der har favoritværdigheden. - FCK har fået tilgang af en stribe stærke spillere, og på stregen har de fået svenske Johanna Wiberg, der indledte sin danske håndboldkarriere i Fox og i sidste sæson var i Aalborg DH. - Derfor skal vi også spille op til vores optimale for overhovedet at have en chance, men charmen ved pokalhåndbold er jo, at der tit sker overraskelser. - Der er tale om sæsonens første vigtige kamp, men der er trods alt tale om en slags fribillet, da vi jo nok alligevel når helt i pokalfinalen. - Sæsonen vil derfor ikke være ødelagt, hvis vi taber til FCK, men omvendt vil vi gerne videre i pokalturneringen, hvor vi fra en kvartfinaleplads godt kan skimte et europæisk eventyr, lyder det fra Fox-træneren. - I forhold til sidste sæson i 1. division har vi ændret på mange pladser i truppen, men bortset fra skaderne har vi haft en fin opstart, og truppen fungerer godt sammen. Vores niveau i Fox er højere end for to år siden, da vi senest var i ligaen, men den er altså også blevet stærkere, pointerer Anders Thomsen. - Det vil være utopi at tro, at vi kan gå igennem en hel sæson uden skader, og derfor er vi fortsat sårbare på flere pladser. - Vi har bevidst sparet de to stærke svenskere, Fanny Lagerström og Lina Möller, i en del træningskampe, men de indgår begge i truppen mod FCK, ligesom Lene Tobiasen, som dog næppe kommer på banen. - Også målvogter Hanne Frandsen, der stod over i de sidste to træningskampe, er med i truppen, der i øvrigt tæller tre keepere, da også den unge kroat Tanja Grjic er med.