Fox-vært får 133 millioner i erstatning for sexchikane

Fox News indgår forlig og betaler eks-studievært 133 millioner kroner for chefs tilnærmelser, skriver magasin.

Ritzau
Posters of Fox News personalities including Gretchen Carlson are seen at the News Corporation headquarters building in New York Foto: Reuters/Mike Segar
Udland 6. september 2016 16:13 - Opdateret 6. september 2016 17:55
Fox News skal betale 20 millioner dollar - svarende til 133 millioner kroner - i en sag om sexchikane, som en tidligere studievært havde anlagt mod chefen for den amerikanske tv-station.

Det siger tre kilder med kendskab til sagen til magasinet Vanity Fair.

Det var Fox News' tidligere administrerende direktør Roger Ailes, som ifølge den kvindelige studievært kom med seksuelle tilnærmelser til hende.

Medieselskabet 21st Century Fox, der ejer Fox News, bekræfter over for Reuters, at der er indgået et forlig, men nævner ikke noget om beløb eller andre detaljer i forliget.

Moderselskabet udsender i samme ombæring en offentlig undskyldning til den krænkede studievært, Gretchen Carlson.

- Vi beklager og undskylder oprigtigt den kendsgerning, at Gretchen ikke blev behandlet med den respekt og værdighed, som hun og alle vores kolleger fortjener, lyder det i en meddelelse fra mediegiganten.

Det er uklart, om Ailes selv skal betale en del af beløbet. Kilder tæt på sagen siger til Vanity Fair, at Ailes gennem Fox News er forsikret mod ethvert tænkeligt søgsmål.

I juli sagde Ailes sit job op og forlod Fox News med øjeblikkelig virkning. Han har hidtil afvist alle anklager, som Gretchen Carlson og andre kvinder har rettet mod ham.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...