Fra 10 til et password

Personale på de nordjyske sygehuse får mere tid til patienterne

Fremover skal sygehuspersonalet kun bruge et enkelt password. Det skulle gerne betyde mere tid til patienterne. Arkivfoto <i>Bent Bach</i>

Fremover skal sygehuspersonalet kun bruge et enkelt password. Det skulle gerne betyde mere tid til patienterne. Arkivfoto Bent Bach

NORDJYLLAND:Læger og sygeplejersker på de nordjyske sygehuse kan nu smide de slidte papirlapper med alle deres passwords i skraldespanden.

Som den første region i landet forsyner Nordjylland sine ansatte med et enkelt password, som giver adgang til alle oplysninger i it-systemet. Hidtil har personalet haft helt op til 10 forskellige passwords.

De mange forskellige passwords har været en stor tidsrøver i det daglige arbejde på sygehusene. Med blot et enkelt password skulle der gerne blive mere tid til kontakt med patienterne.

- Det gør for eksempel stuegang meget nemmere. Du kan spare en del tid og frustrationer ved, at du hurtigt har adgang til de nødvendige systemer. Og du har altid patientens data lige ved hånden, siger Thomas Larsen, der er gynækologisk-obstetrisk overlæge på Aalborg Sygehus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.