Brønderslev

Fra Belgien til Brønderslev

Ny CD har reference til Brønderslev i tekst til et af numrene

CD POP

Juncker: ”Noia Noia”

# # # ¤ ¤ ¤

BRØNDERSLEV:Respekt for en sangskriver, der i den grad lægger hjerteblod i teksterne, som Christian Juncker gør det.

Hans seneste album - det første fra hans hånd i fire år - er ingen undtagelse, og der tages livtag med store spørgsmål som livet, døden og kærligheden.
Men der er også mange referencer til aktuelle begivenheder og strømninger i samfundet, som - forstår man på Juncker - sjældent er noget at samle på.
”Spøgelser fra Belgien og svedige østrigske svin / holder puder for munden af uskyldiges skrig / i en kælder på stesolid”, hedder det i sangen ”Det er for sent” med henvisning til de senere års forfærdelige pædofilisager rundt omkring i verden.
Og - vistnok uden sammenligning i øvrigt - har en nordjysk by sneget sig ind i en anden sangtitel. ”Lige lovlig tæt på Brønderslev” handler ifølge hans egen tekstanalyse på musiksitet Gaffa.dk bare om, at der er frygtelig langt hjem til København efter et job i Vendsyssel.
Det er som nævnt befriende, at en sangskriver gør sig umage, og en sammenligning med Peter Sommer ligger lige for. Juncker har dog ikke Sommers evne til at spidde en problematik i en enkelt verslinje, som man bare ikke kan få ud af hovedet igen. Og når han prøver - som i omkvædet til intronummeret ”Det rene ingenting”: ”Jeg bliver bange / der er ingenting at være bange for / og det er man så”, kommer det til at virke som en bleg pastiche.
Alt i alt er det en lidt for trist og indadvendt plade, et indtryk der understreges af de musikalske arrangementer, hvoraf lidt for mange lyder, som om han selv har siddet og nørklet dem sammen i et hjemmestudie.

Lars Aare

lars.aare@nordjyske.dk


Juncker: ”Noia Noia”

Target Records

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.