Fra blå blink til rollator

Utroligt hvad en politibetjent udsættes for - uden konsekvens for voldsmændene. Ved den efterfølgende snak i den store forsamling, var der - med Heinz - bred enighed om, at der er for lidt konsekvens og for megen blødsødenhed fra lovgivningens side. Foto: Privat.

Utroligt hvad en politibetjent udsættes for - uden konsekvens for voldsmændene. Ved den efterfølgende snak i den store forsamling, var der - med Heinz - bred enighed om, at der er for lidt konsekvens og for megen blødsødenhed fra lovgivningens side. Foto: Privat.

Torsdag 29. september tog folkene bag Fortællerværkstedet i Terndrup hul på en ny sæson med en sang og musikaften under ledelse af Keld Studsgård og Anette Pedersen.

- Der var pyntet op og blev trakteret med let smørrebrød og kage undervejs. Sanglysten var stor og det blev en glad aften, siger Marie Ottosen.

Mandag 10. oktober havde vi så besøg af Heinz Hvid Svovlgård, hvis overskrift på foredraget var: "Fra blå blink til rollator".

Heinz er 51 år gift med en fysioterapeut og har de tilsammen 2 drenge på 18-22 og en pige på 12 år.

På de 14 år - hvor Heinz arbejde i politiet - blev det til 7 indlæggelser, foruden mindre skader, skader som nu har betydet, at der bruges krykker til mindre ture og kørestol - når turen bliver på over 200 meter, og smertestillende medicin er altid nødvendig.

Fortiden blev skitseret, der fortaltes om Christiania hvor Heinz havde arbejdet i 6 år, udfordringerne var mange. Advokater havde nogle gange lækket overvågningen som helst skulle være hemmelig. En politibetjent hvis kæreste handlede narko, havde ved sit samarbejde med rockerne tjent til en ødegård i Sverige.

Hvert år tjente narkohandlerne 1 mil. selvfølgelig sort, til fordeling blandt rockerne.

Anholdelsen af en stiknarkoman som gjorde indbrud i et apotek kostede Heinz 1 års observation og sygehus besøg i frygt for lever betændelse og Aids. Da røveren stak Heinz med en inficeret sprøjte.

Som sikkerhedsbetjent i Kastrup anholdt Heinz et ungt par på vej på bryllupsrejse. Den baby som var med i en lift have narko i bleen. Det viste sig at parret havde en lejlighed fyldt med tyvekoster og narko, som hovedsagelig blev afsat på Christiania. Begge fik 3 år ubetinget og moderen skulle have babyen med i fængsel, hvilket fik den kommentar fra kvinden at manden så alligevel fik en slags bryllupsferie.

I en rundkørsel hvor to politibiler lavede spærring, kom en 17 årig kørende med 170 km i timen og skubbede de 2 politibiler op i en lygtepæl. Det kostede Heinz 8 måneders sygeleje, mens den 17-årige slap for tiltale pga. alder, selv om han var anholdt i 143 andre tilfælde.

22-10- 99 blev Heinz og en ny kollega i Thisted sendt til en kro, hvor der var 2 galninge narkomaner på spil, lige løsladt fra Horsens. Heinz blev her karatesparket af den ene forbryder, så slemt at knæ, lår og overben ikke kan reetableres. Dette kostede voldsmændene 3-4 års ubetinget fængsel. Den sparkende narkoman blev senere fundet død af en overdosis.

Ved den efterfølgende snak i den store forsamling var der med Heinz bred enighed om, at der var for lidt konsekvens og for megen blødsødenhed fra lovgivningens side.

Trods den svære medfart og de barske erfaringer ville Heinz være betjent igen hvis muligheden var der.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.