Øl

Fra byg til bryg

HIRTSHALS: På fredag er der øl-smagning i Hirtshals SuperBrugs. Arrangementet under overskriften "Fra byg til bryg" er henlagt til Spisekrogen. I Danmark har vi drukket øl helt tilbage til bronzealderen. Der har været stor forskel på bryggemetoden, og ølkvaliteten har været svingende. Det fremgår f.eks. i et notat fra 1500-tallet, at man havde tre kategorier: Fadeburs øl, almindeligt øl og "det som værre er". Men op gennem tiden er der blevet eksperimenteret og forsket, så vi i dag har et stort udvalg brygget til enhver lejlighed. Malt, humle, råfrugt, krydderier, gær og vand er grundlaget for de fleste øl, og ved SuperBrugsens øl-smagning vil brygmester Thomas Søndergaard fra Carlsberg-Tuborg fortælle os om, hvad de har gjort for at udvikle de ølsorter, vi kender i dag og lade os smage på flere forskellige. Efter smagningen vil Spisekrogen servere nogle lækre øl-retter, og hertil vil der blive mulighed for at smage på flere slags. schib