Fra CC bager til Konditori Ingeborg

I en periode var René Søskov ansat - Nu er han igen ejer af bageri og butik, men følger Ingeborgs koncept

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Hvordan hænger det sammen, at fjerde generation af CC Bagere nu bruger facadeskilte med Konditori Ingeborg?

Vi lader ejeren af Ingeborg, Tommy Carlsen, fortælle lidt om baggrunden.

Siden Tommy Carlsen overtog Konditori Ingeborg for syv år siden, er omsætningen steget fra 7,5 til 30 millioner kroner. Det er et billede på, at det er gået godt, men branchen er trængt af store omkostninger. Der skal produceres rigtig meget - og rationaliseres og tænkes nyt.

- I løbet af 2013 indledte jeg et samarbejde med René Søskov. Jeg lejede mig ind, og bagerforretningen i Søndergade 36 blev en del af Ingeborg-konceptet.

- I en periode var jeg ansat i Konditori Ingeborg, og arbejdede både i Sindal og i Vrå. Jeg lærte en masse nyt, fortæller René, der elsker at bage, men på den anden side havde mod på at prøve noget nyt.

Der gik et halvt års tid med ”oplæring” i Ingeborg-konceptet. Siden nytår er det igen René Søskov, der driver bagerforretningen i Søndergade.

Forskellen i forhold til ”gamle dage” er, at alt brød og alle kager laves på Ingeborg-maner. Om du køber Ingeborg-brød i Vrå, i Sindal, i Frederikshavn eller hos et af de supermarkeder, som aftager brød fra Konditori Ingeborg, betyder ikke noget. Det er den samme vare.

Konceptet betyder, at al dej produceres i bageriet i Sindal. Her arbejder 16 svende og en lærling i to-holdsdrift. Dejen kører i kølebiler ud til Vrå og Frederikshavn.

- Her i Frederikshavn er det så mig, der former brødet, og i det hele taget laver resten af forarbejdningen. Alt brød er langtidshævet. Her i bageriet er fryseskab, køleskab, hæveskab og bageovne. Jeg sørger også selv for at ansætte butikspersonale. I øjeblikket er der fire ansatte i selve butikken.

Tommy Carlsen giver René Søskov et par gode råd, inden han er på vej ud af døren i Søndergade.

- Vi snakkes ved i nat, lyder afskedsbemærkningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.