Fra cykling og fisketur til bollebagning

Kommunens nye mobile omsorgs- og aktivitetsteam skal øge livskvaliteten hos øens borgere over 65 år

Anne-Mette Riis
MOA - eller Mobilt Omsorgs- og Aktivitetsteam - består af Erik Lank, Kirsten Boller Pedersen - og på bagsmækken Line Kæmpe. De er klar til at rykke ud på hele øen med aktiviteter, der er tilpasset den enkelte borgers behov. Fra en stille snak til ture ud i det blå. ?Foto: Ole Geerthsen
EMNER 22. juni 2014 09:00

Intet er for småt - intet for stort, når øens nye mobile omsorgs- og aktivitetsteam rykker ud.

Line Kæmpe, Kirsten Boller Pedersen og Erik Lank udgør tilsammen det nye team, som er udsprunget af den såkaldte ældremilliard. Morsø Kommune har nemlig - som formentlig eneste kommune i landet - valgt at bruge en del af puljen på aktivering og omsorg for de borgere over 65 år, som kan have svært ved at komme ud og som måske ikke har så stort et netværk.

- Det kan handle om alt fra at gå en tur, læse en avis, bage boller, komme ud at cykle eller på fisketur - eller ud at plukke jordbær, lyder det fra det mobile trekløver.

65+ er selvfølgelig en ret stor og ikke særlig præcis målgruppe. Og teamet er da heller ikke beregnet på de, som kan selv og har gang i mange ting.

- Men det kan være borgere, som har svært ved selv at komme ud. Som har brug for den tryghed, det giver at følges med en til aktiviteterne på ældrecentrene eller i omsorgsklubberne, siger Line Kæmpe.

- Vi skal have et mål for øje, når vi tager ud. Vi skal hjælpe med at være igangsættere, siger Kirsten Boller Pedersen.

Et mål kan også være at komme ud at gå, hvis man er gangbesværet og er utryg ved at gå ud alene. Og teamet har allerede startet en cykelklub, som hver tirsdag fra kl. 9.30-11.30 vil køre ud på kommunens fem parcykler.

- Og bliver vi for mange, laver vi flere hold, siger Line Kæmpe.

Trekløveret startede 1. juni og har brugt den første tid på at definere det nye arbejdsområde, komme ud at præsentere sig på øens ældrecentre, få udformet en brochure - og i det hele taget gøre sig synlige.

- Det er vigtigt at understrege, at vi er et tilbud for hele øen - ikke kun Nykøbing, siger Erik Lank. Og et tilbud for begge køn, kan tilføjes. Og her kommer særligt Erik ind i billedet.

- På vores ”tour de Mors” er der især udtrykt ønske om nogle aktiviteter for mænd. Det kan være lige fra træværksted til fisketur - eller bare en snak. Man får en anden snak mand-til-mand og mange mænd er indhyllet i kvinder fra morgen til aften, siger Erik Lank.

Han er ligesom teamets to kvinder uddannet social- og sundhedsassistent, og har flere års arbejde i psykiatrien samt godt tre år som graver i Vils bag sig. Line Kæmpe har været koordinator ved de private firma Olivia Danmark, mens Kirsten Boller Pedersen har været ansat i Morsø Kommune i hen ved 20 år. De seneste fire som koordinator i udegruppen.

Mobilt Omsorgs & Aktivitetsteam - forkortet MOA - er beregnet på øens borgere over 65 år. Det kræver ikke visitation, at komme i betragtning. Man kan selv ringe - eller pårørende og folk fra hjemmeplejen kan tage kontakt til Line Kæmpe 3045 7731, Kirsten Boller Pedersen 3045 8587 eller Erik Lank 3045 7732.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...