Sæby

Fra den sydligste ende af landet til den allernordligste

Sønderjysk kunstner udstiller hos Frisør A på Sæby Havn – en udstilling der kan ses hen over sommeren

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Happy Family - glade små skabninger i varme farver - der fanger øjet. Og der bliver flere og flere detaljer i billederne, jo mere man kigger efter. Privatfoto.

SÆBY:Kunstneren Maja Fogh, der netop har åbnet udstilling hos Frisør A på Havnen i Sæby, er vaskeægte sønderjyde født i 1956 og bor stadig i fødebyen Gram - en del af Haderslev Kommune. Hun har altid været kreativ og har syet, strikket og broderet, så længe tilbage hun kan huske.

At male startede først langt senere – og ved et rent tilfælde blev hun grebet af det.

- Dette at producere mine egne ting, at have hænder og fingre beskæftiget betyder utroligt meget for mig. Når jeg gør det, går jeg ind i min helt egen verden, hvor jeg ikke kan nås. Så på den måde er det også et fristed, hvor alt kan ske – i dette tilfælde er det på lærredet, jeg udfolder mig. Og når jeg lukker døren til farver, former og lærred op, er jeg mentalt fuldkommen frisat og mine tanker og drømme kan transformere sig til billeder på lærredet, fortæller Maja Fogh.

For omkring fire år siden begyndte hun at male på lærreder

- Jeg blev alene med fire børn og begyndte at køre med aviser om natten og ugeblade om dagen for at holde skindet på næsen. Det gjorde jeg i ca. 10 år - men efter en vinter med voldsomt isslag - besluttede jeg, at nu skulle det være slut med natkørsel. En af mine kolleger havde et lille rammeværksted i en garage. Det købte jeg og vi byggede et lille værksted til mig. Så pakkede jeg ugeblade og begyndte at ramme billeder ind. Og så åbnede der sig pludselig en helt ny verden for mig, afslører Maja Fogh.

Hun så mange spændende ting, der kom til indramning. Og det var én af faktorerne, der satte hende i gang. Hun er nemlig oprindelig bankuddanne

- En af mine tidligere kolleger fra banken kunne mærke min begejstring, og hun foreslog, at jeg tog med hende på et malekursus hos Margit Peters. Og så var jeg solgt. Jeg blev straks grebet af at male på lærreder fra første øjeblik, ja jeg tror jeg vil gå så vidt som til at sige, at jeg næsten blev afhængig af at sætte farver og former sammen. Og da jeg kort tid efter udstillede mine første arbejder og der var nogen, der kunne lide mine malerier, blev jeg faktisk helt høj. Det dejlige er, at det bliver jeg stadig, når nogen køber et af mine billeder, fortæller Maja Fogh..

Hun har altid forsynet sine kolleger i banken med masser af hjemmegjorte ting – altså håndarbejde - indtil hun selv fik børn. Og i forvejen elskede hun at male.

- Jeg har så mange ting, jeg gerne vil prøve af, så mit hoved næsten ikke kan rumme det. Og så nyder jeg at møde alle de nye mennesker, der er kommet ind i mit liv – via mit kunstneriske arbejde, slutter Maja Fogh.

Du kan se hendes kunst hos Frisør A på Sæby Havn hen over sommeren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst