Lokalpolitik

Fra Engelstrup til Christiansborg

Folketingsmedlem Karsten Lauritzen taler i Skarp-Salling Forsamlingshus.

Karsten Lauritzen - holder i aften foredrag i Skarp-Salling Forsamlingshus med titlen "Fra Engelstrup til Christiansborg".

Karsten Lauritzen - holder i aften foredrag i Skarp-Salling Forsamlingshus med titlen "Fra Engelstrup til Christiansborg".

Fra Engelstrup til Christiansborg. Det er overskriften på et foredrag af den unge, lokale folketingsmand Karsten Lauritzen, der i aften i Skarp-Salling Forsamlingshus vil fortælle om sin vej til Folketinget. Foredraget vil blive krydret med spændende historier fra Christiansborg. Interessen for politik startede i en meget ung alder. Allerede i 5. klasse på Vilsted-Vindblæs Folkeskole involverede han sig i elevrådet. Skoleinspektøren var ikke i tvivl. Efter en heftig diskussion med en purung Karsten Lauritzen var konklusionen klar: ”Karsten, med din hang til debat, burde du blive politiker!” Skoleinspektøren kunne måske godt have sparet sig, for kimen til en politisk karriere var allerede lagt i jorden år forinden. Det er måske ikke helt tilfældigt, at den unge nordjyde har valgt et liv i politik som hans fremtidige karriere. Politik i blodet Aftensmaden i barndomshjemmet i Engelstrup blev altid indtaget i forbindelse med en diskussion om lokal eller landsdækkende politik. Hans far, Jens Lauritzen tidligere borgmester i Vesthimmerlands kommune, og mor, Birte Lauritzen holdt heller ikke deres meninger tilbage. - Faktisk har politik været en del af mit liv, siden jeg var lille. Min far har siddet i kommunalbestyrelsen i Løgstør og har også været borgmester i Vesthimmerlandskommunen, og min mor har også sine meninger om alt, så der er altid blevet diskuteret politik over spisebordet, skriver Karsten Lauritzen på sin hjemmeside.