Fra første juledag kan britiske fly igen lande i Danmark

Danskere bosiddende i Storbritannien opfordres fortsat kraftigt til ikke at rejse hjem grundet virusmutation.

Selv om danskere igen kan flyve fra Storbritannien til Danmark fra den 25. december, opfordrer Udenrigsministeriets Borgerservice til, at danskere bosiddende i Storbritannien ikke rejser til Danmark. (Arkivfoto)

Selv om danskere igen kan flyve fra Storbritannien til Danmark fra den 25. december, opfordrer Udenrigsministeriets Borgerservice til, at danskere bosiddende i Storbritannien ikke rejser til Danmark. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Den 25. december klokken 00.00 ophæves et flyveforbud som ventet for alle passagerflyvninger fra Storbritannien til Danmark.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter sent onsdag aften.

- Er du dansker bosiddende i Storbritannien, opfordres du kraftigt til ikke at rejse til Danmark og til at følge de britiske myndigheders anvisninger, skriver Udenrigsministeriet.

Selv om det atter er muligt for britiske fly at lande, er der formentlig få briter med.

Der er nemlig ifølge Udenrigsministeriet indført indrejserestriktioner, som skal sikre, at det kun er en mindre gruppe, som kan komme til Danmark fra Storbritannien.

Der er tale om folk, der er familie eller kæreste til alvorligt syge eller døende personer i Danmark samt primære omsorgspersoner for mindreårige børn i Danmark.

I begge tilfælde skal de kunne fremvise en negativ coronatest, som er taget maksimalt tre døgn før ankomst.

Også danskere, som har været på ferie i Storbritannien eller rejser med henblik på godstransport, må rejse hjem til Danmark. De skærpede indrejserestriktioner gælder fra 25. december til og med 3. januar.

Flyveforbuddet for passagerfly fra Storbritannien til Danmark blev indført 20. december. Det gælder frem til og med 24. december ved midnat.

Forbuddet har til hensigt at begrænse risikoen for smittespredning af en ny variant af coronavirusset, der på det seneste har spredt sig i det sydlige England.

Den muterede virusvariant kan ifølge eksperter være 70 procent mere smitsom end den almindelige. Det har fået den danske regering til at holde nøje øje med udviklingen.

- Lige nu er der stor usikkerhed om den nye mutation, og om hvorvidt rejsende fra England her i julen vil overholde en anbefaling om ti dages selvisolation, udtalte transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Mandag oplyste Sundhedsministeriet, at personer, der er rejst fra Storbritannien til Danmark 30. november og herefter, opfordres til at gå i isolation i ti dage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.